Bunu bilmeyen sakın ehliyet kursuna yazılmasın! Son dakika bomba değişiklik

Ehliyet alacakları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Artık sınavlardan önce adayların parmak izleri alınacak.

Bunu bilmeyen sakın ehliyet kursuna yazılmasın! Son dakika bomba değişiklik

Ehliyet alacakları yakından ilgilendiren önemli bir değişiklik açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı, ehliyet sınavlarında yaşanan kopya ve yerine başkasının girmesi gibi sorunlara çözüm getirmek amacıyla yeni bir adım attı. Artık ehliyet sınavları öncesinde adayların parmak izi alınacak.

Sürücü belgesi sınavlarında yaşanan kopya olayları, her dönem gündemin ilk sıralarında yer alıyordu. Bu skandal yöntemler arasında en yaygın olanı "joker" olarak adlandırılan yöntemdi. Yazılı sınavı geçemeyen adaylar, sosyal medya veya çevrelerinde buldukları benzer görünümlü kişileri sınava gönderiyorlardı. Milli Eğitim Bakanlığı, bu tür hilelere karşı önlem alarak sınav güvenliğini artırmayı hedefliyor.

ehliyet

Türkiye Sürücü Kursları Konfederasyon Başkanı Nusret Türker, bu yeni uygulamanın, özellikle okuma yazması olmayan kişilerin kopya çekme eğilimini engellemek adına önemli bir adım olduğunu belirtti. Türker, "Sınavda 50 soru soruluyor, adayın 45 dakika içinde cevaplaması isteniyor. Dolayısıyla 70 alan geçiyor. Okuma yazması olmayan, yazılı sınavı geçemeyecek durumda olanlar bu tür yollara başvuruyor." ifadelerini kullandı.

Parmak izi yöntemi ile sınavlara başkasının yerine girmenin önüne geçilmesi amaçlanıyor. Türker, "Nüfus cüzdanı alınırken parmak izi veriliyor. Yeni bir cihaz ile parmak izi alınacak ve karşılaştırma yapılacak. Eğer eşleşiyorsa adayın sınava girişi uygun olacak." şeklinde açıklama yaptı. Bu yeni uygulamanın trafikteki güvenilirliği artırması ve kopya sorununu ortadan kaldırması beklenirken, kısa sürede yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu konudaki görüşlerinizi aşağıdaki yorum kısmından paylaşabilirsiniz.