Bulgur pilavını tane tane yapan pişirme tüyosu! İçine koyunca lokum gibi yumuşak oluyor

Lezzetli bulgur pilavı yapmak istiyorsanız birkaç püf noktasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunu yapmanın bir yolu, tencereye kendi başlarına lezzetli olan malzemeleri eklemektir. İşte bulgur pilavı pişirdiğinizde lezzetini artıracak basit tüyolar..

Bulgur pilavını tane tane yapan pişirme tüyosu! İçine koyunca lokum gibi yumuşak oluyor

Ev hanımları, lezzetli ve aynı zamanda birbirine yapışmayan bulgur pilavı yapımına büyük önem veriyor. Bulgur pilavının lezzetinin restorandakiyle aynı olması için çok uğraşmanıza gerek yok.

Bulgur pilavı sofraların olmazsa olmaz lezzetlerinden biridir. Aslında bulgur pilavı, ızgara et, ciğer, şiş kebap, adana ve urfa kebabı da dahil olmak üzere hemen hemen her kırmızı et veya kümes hayvanı yemeğinin yanına yakışır.

"Pişerken tencereye 2 yemek kaşığı ekleyin"

Bbulgur pilavına iki yemek kaşığı tereyağı eklenmesinin lezzetini artırabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla yağ ilavesiyle bulgur pilavı böylelikle hem lezzetli oluyor hem de yapışmıyor.

Tereyağının yanı sıra çeşitli baharatlar kullanarak pilavı daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. Ayrıca tavukla yapılan leziz bulgur pilavının da tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca tavuk veya dana ciğer gibi yemeklerin yanında da tüketebilirsiniz. Yanındaki ana yemeklerin dışında salçalı bulgur pilavı tek başına da pişirilip közlenmiş biber, domatesle ve patlıcanla birlikte servis edilebilir.

Bulgur pilavı tarifi ve püf noktaları..

İhtiyaç duyulan malzemeler:

Bulgur pilavını tane tane yapan pişirme tüyosu

2 su bardağı bulgur

4 yemek kaşığı şehriye

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağ

1 adet tavuk ya da et bulyon

4 su bardağı kaynar su

Tuz

Yapılışı:

Pilav tavasına yağı ve şehriyeyi koyalım. İyice karıştırdıktan sonra tereyağını ekleyin. Yıkanmış ve süzülmüş bulguru hemen ekleyin. 2-3 dakika kadar karıştırın. Daha sonra tavuk suyunu veya et suyunu kaynar suda eritin. Kavrulan bulgurun üzerine kaynar su ekleyin. Damak zevkinize göre tuz ekleyin. Isıyı en aza indirin ve su buharlaşana kadar pişirin. Suyu bitince kapağını açın. Tekrar karıştırıp kapağını kapatın. Pilavınızı en az 10-15 dakika dinlendirin. Afiyet olsun..