Bu işi bilen de yapan da pek yok! Günde 9 bin TL kazanıyorlar

Türkiye'de sadece beş kişinin istihdam edildiği ve ayda 9 bin lira gelir elde edilen meslek, yeni gelirlerin de kapısını aralıyor.

Bu işi bilen de yapan da pek yok! Günde 9 bin TL kazanıyorlar

Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Kırıkkale'de başlattığı KOP projesi orada yaşayan vatandaşlara gelir kapısı oldu. Proje çerçevesinde devlet yüzde 70 oranında hibe desteği sağlıyor ve birçok girişimciye bu konuda destek veriyor.

Merkeze bağlı Yahşihan ilçesinde ikamet eden Aydın Payar, bu hibelerin desteğiyle Türkiye'de bu meslekte çalışan beş kişiden biri oldu. Kraliçe arı yetiştiren Payal, bu meslekten para kazanıyor.

Tarım ve Orman Müdürlüğü KOP projesi

Kraliçe arılar arıcılık sektöründe çok önemlidir ve dikkatli bakım gerektirir. Aydın Payar ise, 5 bin kraliçe arı ürettiklerini ve bu arıların da ülkenin her yerine gönderildiğini söyledi. Payar ayrıca, bu arıları tanesi 300 liradan satıyor.

Befa kraliçe arı çeşidini üreten Payar, çeşidin çok nazik ve yüksek verimli olduğunu söylerken bu cins için damızlık hayvanların yurt dışından getirildiğini anlattı.Aydın Payar, günde 300 arı sevk ettiklerini belirterek, "Onları işlemek çok zor. Günde 10 kez onlarla ilgilenmek zorundayız." dedi.

Tarım ve Orman Müdürlüğü KOP projesi

Payar, kraliçe arı için pudra şekeri ve baldan yapılan pastanın özel bir kafese yerleştirildiğini, kraliçe arının yanına da 6 işçi arının yerleştirildiğini söyledi.