Bu ikilinin mucizesine inanamayacaksınız! Vazelinle kuyruk yağını karıştırınca bakın ne yapıyor

Yemeklerde sıklıkla kullanılan kuyruk yağının faydaları saymakla bitmezken eski tarih kitaplarında çıkan yağ ile vazelinin karışımı cilde kalkan oluşturuluyor. İşte vazelin ve kuyruk yağı karışımının nasıl yapılacağına dair detaylar ve faydaları haberimizdedir.

Bu ikilinin mucizesine inanamayacaksınız! Vazelinle kuyruk yağını karıştırınca bakın ne yapıyor

Eski yıllardan beri tercih edilen kuyruk yağı yemeklere lezzet verirken sağlık açısından farklı kullanım alanları olunurken İbn-i Sina tarafından tavsiyeler yer alıyor. Koyunların kuyruk bölgesinde yer alan yağ dokusu olan kuyruk yağı, eklem ağrılarını ve iltihaplarını giderir. İşte kuyruk yağı ve vazelin karışımının tarifi ve faydaları...

KUYRUK YAĞI VE VAZELİN KARIŞIMI HAZIRLANIŞI

- Bir miktar kuyruk yağını bir kapta eritin.
- Bir miktar vazelin ekleyin.
- Karışımı iyice çalkalayın.
- Karışımın üzerine pamuklu bez veya havlu serin.
- Karışımın cildinize masaj yaparak uygulayın.
- 15-20 dakika bekletin.
- Karışımı yıkayın.

kuyruk yağı vazelin
KUYRUK YAĞI VE VAZELİN KARIŞIMI
Kuyruk yağı karışımı eklemler için yararlanıren eklem ağrısı ve iltihapların giderilmesine yardımcı olunur. Yağ karışımından fındık tanesi kadar kullanılması cildin nemlendirilmesine yardımcı olur. Kuyruk yağı karışımıyla beraber kuru ciltlerin nemlendirilmesiyle ya da dış etkenlere karşı korunarak vazelinle karıştırılır.
ciltte oluşan kuruluklar, çatlakla ve ciltteki soyulmalara düzenli olarak kısa süre içerisinde etkilerini görebilirsiniz.