Böyle lezzeti hiç görmediniz! Çikolatalı güllaç tarifi damakları şenlendirecek

Çikolatalı güllaç, güllaç sevmeyenlere bile kendini sevdirecek bir tarif. Ramazan ayında bu tarifi denemeden geçmeyin.

Böyle lezzeti hiç görmediniz! Çikolatalı güllaç tarifi damakları şenlendirecek

Çikolatalı güllaç tarifi için gerekli malzemeler şu şekildedir: 4 adet güllaç yaprağı, 2,5 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket sıvı krema, 1 paket krema, 1 paket vanilya, 1 paket sütlü çikolata (60 gram), 1 paket bitter çikolata (60 gram) ve 1 avuç fındık.

Bu tarifin hazırlanması için öncelikle güllaç yaprakları süt ile ıslatılır ve bir tabağa dizilir. Ardından, bir tencerede süt, şeker ve kakao karıştırılarak kaynatılır. Kaynayan karışımdan biraz alınıp çikolatalar eritilir. Daha sonra sıvı krema eklenir ve iyice karıştırılır. İşte diğer detaylar...

Çikolatalı güllaç tarifi

ÇİKOLATALI GÜLLAÇ TARİFİ

Hazırlanan karışım, güllaç yapraklarının üzerine dökülür ve her katın arasına krema sürülerek katlanır.

Üzerine kalan krema sürülür ve fındık serpilir. Son olarak, tarif buzdolabında birkaç saat dinlendirilerek servise hazır hale getirilir.

Bu tarif, çikolata sevenler için lezzetli ve pratik bir güllaç alternatifi sunmaktadır. Yapımı oldukça basit olan bu tarif, özel günlerde veya misafirleriniz için harika bir seçenek olabilir.

Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı var. Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile taptaze ürünler sürpriz indirimlerle kapınıza kadar geliyor.

Çikolatalı güllaç tarifi için öncelikle süt, şeker, kakao, sıvı krema ve vanilyayı bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın. Ardından ocaktan alıp içine çikolataları ekleyin ve eritin. Sos el yakmayacak bir sıcaklığa gelene kadar ara ara karıştırarak ılıtın.

Sosun ılımasının ardından güllaç yapraklarını hazırlayın. Bir kaba biraz sos koyun ve üzerine güllaç yapraklarını yerleştirin. Sonra tekrar sos gezdirin ve güllaç yapraklarını yerleştirerek bu işlemi tekrarlayın. Arasına isteğe bağlı malzemeleri ekleyip kalan güllaç yapraklarını da ıslatarak dizin. Hazırlanan güllaçları en az bir saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenmiş güllaçlar sıvı karışımı çekmiş ve şişmiş olmalıdır. Dilimleyerek servis edebilirsiniz. Bu tarif, çikolata sevenler için lezzetli bir alternatif sunar ve hazırlanması oldukça kolaydır. Afiyet olsun!

GÜLLAÇ

Çikolatalı güllaç tarifi için gereken malzemeler arasında 4 adet güllaç yaprağı, 2,5 su bardağı süt, 4 yemek kaşığı şeker, 3 yemek kaşığı kakao, 1 paket sıvı krema, 1 paket krema, 1 paket vanilya, 1 paket sütlü çikolata (60 gram), 1 paket bitter çikolata (60 gram) ve 1 avuç fındık bulunuyor. Eksik malzemeleri indirimli tamamlamanın kolayı ise Yemeksepeti Market ve Yemeksepeti Mahalle ile mümkün. Bu platformlar sayesinde ihtiyacınız olan et, sebze, meyve, baharat gibi ürünleri taptaze ve sürpriz indirimlerle temin edebilirsiniz.

Çikolatalı güllaç tarifi için adımlar ise şu şekildedir: Öncelikle süt, şeker, kakao, sıvı krema ve vanilyayı bir tencereye alarak karıştırın ve kaynayana kadar ısıtın. Kaynayınca ocaktan alın ve içine çikolataları ekleyerek karıştırın, çikolatalar eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Sos el yakmayacak sıcaklığa geldiğinde ara ara karıştırarak soğumaya bırakın.

Soğuyan sosu kullanarak güllaç yapraklarını hazırlayın. Bir kabın içine sosun bir kısmını ekleyin ve üzerine güllaç yaprağı yerleştirin. Ardından bir kat daha sos ve güllaç yaprağı ekleyerek bu işlemi tamamlayın. Ortasına istediğiniz malzemeyi (örneğin fındık) ekleyin ve kalan güllaç yapraklarını da aynı şekilde soslayarak üstüne yerleştirin. Hazırladığınız güllağı en az bir saat buzdolabında dinlendirin.

Dinlenen güllaç yaprakları çikolatalı sosu çekip şişmiş olacak. Son olarak, güllacı dilimleyerek servis edin ve afiyetle tüketin.

Çikolatalı güllaç yapımı için adımlar oldukça basittir. Öncelikle, sosun ılıdığında güllaç yapraklarını hazırlayın. Kesilmiş güllaç yapraklarını yapmak istediğiniz kabın boyutuna uygun şekilde düzenleyin. Bir miktar sosu kabın içine ekleyin ve üzerine birkaç güllaç yaprağı yerleştirin. Sonra, sosu güllaç yaprağının üzerine gezdirin ve yaprağı düzgün bir şekilde yerleştirin. Bu işlemi yaparken güllaç yapraklarının yarısını kullanın.

Daha sonra, güllaçların ortasına istediğiniz malzemeleri ekleyin. Fındık, Antep fıstığı, ceviz, damla çikolata gibi malzemeleri tercih edebilirsiniz. Geri kalan güllaç yapraklarını da ıslatıp, üzerine yerleştirin. Hazırladığınız güllaçı buzdolabında en az bir saat dinlendirin. Bu süreçte güllaç yaprakları sıvı karışımı çekecek ve şişecektir.

Son olarak, dinlenen güllaçları çikolatalı sosla süsleyin ve dilimleyerek servis edin. Artık çikolatalı güllaçlarınız hazır, afiyet olsun!