Bildiğiniz tüm sarma tariflerini unutun! Davet sofralarının yeni starı oldu

Bu tarifi bir kere denedikten sonra bir daha vazgeçemeyeceksiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Bildiğiniz tüm sarma tariflerini unutun! Davet sofralarının yeni starı oldu

Bu şekilde sarma hiç yememiş olabilirsiniz! Bir kere yaptıktan sonra herkes sizden tarifinizi isteyecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SARMA TARİFİ

Son dönemlerde vatandaşların sık sık tercih ettiği kara lahana lahana ya da üzüm yaprağı yerine kullanılabiliyor. Kara lahananın sağlığa da birçok faydası bulunuyor. Kara lahana içinde lif, C ve K vitamini, demir, kalsiyum, antioksidan içeriyor. Bu sebeple besleyici bir besin olan kara lahana sindirim sistemini düzenliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve vücutta yer alan iltihaplanmaları azaltıyor. Kara lahana sarması yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 2 bağ kara lahana, 1 su bardağı pirinç, 2 tane kuru soğan, yarım su bardağı zeytinyağı, 2 yemek kaşığı salça, tuz, karabiber, kuru nane. 

kara lahana sarması tarifi

Üstüne ise yarım limon suyu. İlk olarak kara lahanalar kaynar suda haşlanır ve soğuk sudan geçirilir. Damarlı kısımları kesilir. 1 su bardağı pirinç yıkanır ve üstüne iki tane kuru soğan küp küp doğranır. Yarım su bardağı zeytinyağı ve salça eklenir. Tuz ve baharatlar da eklendikten sonra iyice karıştırılır. Lahana yaprakları tek tek ayrılır ve içine hazırlanan harç koyulur. Kalem gibi ince ve sıkı şekilde sarılır. Tencerenin en dibine birkaç tane lahana yaprağı serilir. Üstüne sardığınız kara lahanalar eklenir ve iki su bardağı su eklenir. İlk olarak yüksek ateşte kaynatılır ve sonrasında kısık ateşte yapraklar yumuşayana kadar pişirilir. Piştikten sonar limon suyu tencereye sıkılır ve kapağı kapatılıp yarım saat kadar dinlendirilir.