Biber acı mı tatlı mı öğrenmek bu kadar kolay! Bu detaya bakın yeter

Bu haberimizi takip edenler ipuçlarını takip ederek biberin acı mı yoksa tatlı mı olduğunu kolaylıkla anlayabilirler.

Biber acı mı tatlı mı öğrenmek bu kadar kolay! Bu detaya bakın yeter

Dünyaca ünlü şefler, yemeklerinde kullanılan malzemeleri özenle seçerler. Bu noktada biberin acı mı yoksa tatlı mı olduğunu anlamak çok fazla önem taşır. Peki bir şef acı biberin acı olup olmadığını nasıl belirler? İşte biberin baharatlılığını anlamanıza yardımcı olacak bazı ipuçları..

1. Renk

Tatlı biberler genel olarak daha parlak, daha canlı renklere sahiptir. Renkler kırmızı, sarı, yeşil ve turuncudan oluşmaktadır. Biberler genellikle donuk ve parlak renktedir. Özellikle yeşil biberlerin rengi olgunlaştıkça koyulaşır.

er acı mı tatlı mı öğrenmek bu kadar kolay

2. Şekil ve boyut

Tatlı biberler genellikle yuvarlak ve büyüktür. Yuvarlak ya da uzun olması önemli değil. Biberler ince ya da sivri uçlu olabilir. Acı biberler, jalapenos gibi, daha belirgin bir "kırmızı biber" şekline sahiptirler.

3. Koku

Tatlı biberlerin genellikle hoş bir tatlı aroması vardır, ancak kırmızı biberler keskin, baharatlı bir aromaya da sahip olabilir. Bununla birlikte, bazı biberlerin diğer beiberlerin daha az belirgin bir aroması olabilir.

4. Tat deneyimi

Elbette en güvenlisi biberi denemektir. Ancak acı biberlerin algılanışında bireysel farklılıklar olduğundan dikkatli olmanız gerekir.

er acı mı tatlı mı öğrenmek bu kadar kolay

Biberin ucunu dudaklarınıza sürtmek veya küçük bir dilim yemek, baharatlı olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir. Ancak biberin acısını yumuşatmak için süt veya yoğurt gibi süt ürünlerini kullanabileceğinizi unutmayın.

Tatlı biber ile pul biber arasındaki farkı anlamak biraz zaman alabilir ancak bu ipuçları süreci kolaylaştıracaktır. Yemeklerinize lezzet katmak söz konusu olduğunda doğru biberi seçmek, yemeğinizin nasıl sonuçlanacağı üzerinde büyük bir etkiye de sahip olabilir.