Beyoğlu'nda nefes kesen kurtarma operasyonu

İstanbul Taksim meydanında dolaşan 4 Nepal uyruklu kişi 6 gaspçı tarafından kaçırıldı. Zanlıların Pakistan uyruklu oldukları tespit edildi.

Beyoğlu'nda nefes kesen kurtarma operasyonu

Rehin tutuldukları evde 3 boyunca işkence gören Nepallilerin görüntülerini yakınlarına atan gaspçılar, 10 bin avro fidye istedi. Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri, film gibi bir operasyonla rehineleri Eyüpsultan'da tutuldukları evden kurtardı. Evde çıkan satırlara ve tabancaya el konulurken, 6 gaspçı gözaltına alındı.


İstanbul Beyoğlu’nda gerçekleşen olayda edinilen bilgilere göre 2 gün önce saat 23:00 sıralarında Taksim Meydanı’nda Nepal uyruklu oldukları öğrenilen Nakul N., Chandramaya G., Laxmi T. ve Lal Bahadur C.  Adlı 2’si kadın 4 kişi meydanda dolaştıkları sırada yanlarına 6 Pakistan uyruklu oldukları öğrenilen kişi yaklaştı. Pakistan uyruklu şüpheliler yanlarına yaklaştıkları Nepallilere satır göstererek 4 kişiyi kaçırdılar. Eyüpsultan'da bulunan bir eve zorla götürerek buraya kapattıkları rehinelere işkence eden Pakistanlılar, yapılan bu işkencelerin görüntülerini çekerek Nepal Dostluk ve Kültür Derneği'nden Nepallilerin yakını olan Nayandra C.'ye gönderdi. Pakistanlı şüpheliler Nepal uyruklu 4 kişinin serbest kalması karşılığında 10 bin avro fidye istediler.


Zorla kaçırarak işkence ettiler
Bu olay sonrasında hemen durumu Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine bildiren Nayandra C. Ekiplerden yardım istedi. Kendilerine gelen ihbar üzerine çalışma başlatan ekipler, şüphelilerin yakalanması için C.'den gaspçılarla Taksim Meydanı'nda bir buluşma ayarlamasını istedi. 
10 bin avro fidye
Polis ile iş birliğinde bulunan Nayandra C. Kendisinden istenen fidyeyi hazırlayarak, Taksim Meydanında şüphelileri beklemeye başladı. Beyoğlu polisi ise gerçekleşecek buluşma öncesinde çevrede sıkı önlemler alarak olayı uzaktan izlemeye başladı. Bir süre sonra planlanan saatte meydana  Ali H. ve Muhammed Ş. Adlı iki kişi fidyeyi almak için geldi. Şüpheliler fidyeyi alacakları sırada Beyoğlu Asayiş Büro Amirliği ekipleri harekete geçerek şüphelileri kıskıvrak yakalandı. Ekipler hemen çevreyi kontrol ederken gözcülük yaptığı tespit edilen Asma M.'yi de gözaltına aldılar.
Beyoğlu polisinden nefes kesen bir operasyon
Başarılı geçirilen operasyon sonrasında ekipler yakaladıkları şahısları ifadelerinin alınması amacıyla emniyete götürdüler. Burada yapılan sorguda rehinelerin Eyüpsultan Akşemsettin Mahallesi'nde bir evde tutuldukları bilgisine ulaşarak hemen harekete geçtiler. Nepallilerin tutulduğu adrese baskın düzenleyen ekipler nefes kesen bir operasyon ile elleri arkadan bağlı olan rehinelerin başında silahla bekleyen 4 gaspçıyı etkisiz hale getirerek kıskıvrak yakaladılar. Rehinelerin kurtarılmasının ardında rehin tutuldukları evde arama yapan Beyoğlu polisi,evde 2 satır ve ruhsatsız tabanca ele geçirdi. Oldukça korktukları gözlenen rehinelere ekipler tarafından su verilerek sakinleştirilmeye çalışıldı. 


Rehinelerden Türk polisine teşekkür 
Operasyon sonrasında kurtarılan Nepalli rehineler ve yakalanan Pakistanlı 6 gaspçı, Beyoğlu Asayiş Büro Amirliğine götürüldü. Götürüldükleri Beyoğlu Asayiş Büro Amirliğinde ifadeleri alınan şüpheliler “gasp”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “kasten yaralama” ve “ateşli ve bıçaklı silahlar kanununa muhalefet” suçlarından haklarında adli işlem başlatıldı. Şüphelilerden 17 yaşındaki Ahmed A. ,35 yaşındaki Hasan A. , 25 yaşındaki Muhammed H. ,21 yaşındaki  Ali M. , 30 yaşındaki Muhammed Ş. , 16 yaşındaki Ali H. Ve 23 yaşındaki Asma M. adliyeye sevk edildi. Beyoğlu polisinin kurtardığı rehinelerin ise Türk polisine teşekkür ettiği öğrenildi.