Bayatlamayan puf puf poğaça tarifi! Sahurda kapış kapış gidecek

Pratik bir poğaça tarifi arıyorsanız bu yeni tarif tam size göre! Sahura gelen misafirleriniz bu poğaça tarifini almadan evinizden çıkmayacak! Tüm detaylar haberimizde.

Bayatlamayan puf puf poğaça tarifi! Sahurda kapış kapış gidecek

Kabardıkça kabaran yumuşacık poğaçalar Çay veya kahvaltı için ideal hamur işleridir. Pastaneden alınan poğaçaları aratmayan poğaçalar yapmak istiyorsanız işte adım adım yumuşacık poğaça tarifi. Detaylar haberimizde...

hülya

5 DAKİKADA HAZIRLANIYOR VE BAYATLAMIYOR... SAHUR İÇİN YAPILABİLECEK EN HIZLI POĞAÇA

Bu hızlı poğaça tarifi ile sahur için pratik bir seçeneğe sahip olacaksınız. Ayrıca kokmayan yapısı sayesinde gün boyu tazeliğini koruyacaktır. Lezzetli ve sağlıklı sahur için bu tarifi deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Hızlı ve pratik bir sahur tarifi arıyorsanız 5 dakikada hazırlayabileceğiniz, bayatlamayacak börek tarifimiz tam size göre! Bu tarif sahur vaktine uygun, lezzetli ve hazırlaması kolaydır.

İŞTE MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ:

MAYASIZ POĞAÇA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

4 su bardağı un

Bir çay bardağı sıvı yağ

Bir su bardağı süt

Bir yumurta

Bir tatlı kaşığı tuz

Bir tatlı kaşığı toz şeker

Bir paket kabartma tozu

MAYASIZ YUMUŞAK POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI

Mayısasız, bayatlamayan bir poğaça tarifi için un hariç kalan tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Malzemeleri karıştırdıktan sonra yavaş yavaş unu kâseye ekleyip malzemeleri iyice yoğurun. Poğaça hamurunu hazırladıktan sonra üzerini streç filmle örtün ve yaklaşık 25 dakika dinlendirin. Peyniri ve maydanozu bir kapta karıştırın. Eşyalarınız hazır... 25 dakika sonra hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Açtığınız hamuru merdaneyle yarım ay şeklinde açın. Hazırladığınız peynirli karışımdan bir miktar hamurun ortasına yerleştirin. Hamuru kapatıp bardak kenarıyla veya çatalla kenarlarına bastırın. Hamurun üzerine yumurta sarısı sürün ve istenirse çörek otu veya susam serpin. Poğaçaları fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.