Bakan Soylu Açıkladı: Direksiyon Başında Telefon Bitecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı son dakika açıklamasında, trafikte alınan tedbirlere değindi ve direksiyon başında telefonla konuşmayı bitireceklerini söyledi.

Bakan Soylu Açıkladı: Direksiyon Başında Telefon Bitecek

İçişleri Bakanlığı tarafından trafikte yeni bir projeye imza atıldı.

'Bu yolda hep birlikteyiz' sloganı ile başlatılan bu kampanya için, Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Konferans Salonu'nda bir toplantı yapıldı. Düzenlenen bu toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı ve kürsüye geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Jandarma Genel Komutanı ile Emniyet Genel Müdürü 'nün de katıldığı toplantıda konuşan Bakan Soylu, trafikte alınan tedbirlere değindi ve maket polis araçlarının trafikte önemli bir işlevi üstlendiği, kazaları önemli oranda azalttığını söyledi. Trafik kazalarının da terör gibi canlarını sıktığını söyleyen Bakan Soylu, araçta direksiyon başında telefonla konuşmayı bitireceklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Araç içinde bulunan her vatandaşımızın emniyet kemeri takmasını kesinlikle temin edeceğiz. Direksiyon başında cep telefonu kullanımını kesinlikle bitireceğiz. Bu konuda sadece emniyet ve jandarmanın trafik personelinden değil, bütün personel kapasitesinden maksimum ölçüde istifade etmeye kararlıyız. Bu noktadan hareketle, bugün 'Bu yolda hep birlikteyiz' sloganıyla yeni bir süreç başlatıyoruz. Bakanlığımızca 2018 yılı Eylül-Ekim-Kasım aylarını kapsayan 100 günlük eylem planı kapsamında, emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halinde cep telefonu kullanımı, aşırı hıza ilişkin yapılacak iş ve işlemlerle trafik kazalarını önleme planı hazırlanmasına ilişkin talimatlar il valiliklerine gönderilmiştir. 22 bin 490 trafik personeline ek olarak 230 bin emniyet ve 100 bin jandarma personelinin belirtilen kampanyada denetim faaliyetlerinde görev alması için 81 il valiliğine talimat gönderilmiş, bu kampanyada görev alacak yaklaşık 350 bin kolluk personeline konunun tebliğ edilerek aktif olarak görev almalarının sağlanması istenmiştir."

Kamubulteni.com | Ankara