Bakan Derya Yanık'tan LGBTİ+ Açıklaması

 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın LGBTİ+ hakkında konuşmaları ses getirdi. LGBTİ+ üyelerini hedef alan miting hakkında detaylı bir şekilde açıklama yaptı. Bakan Derya Yanık'ın açıklamaları içerisinde ise “Nefret söylemlerinin kime ya da kimselere söylenmesi kimse tarafından kabul edilemez.”

Bakan Derya Yanık'tan LGBTİ+ Açıklaması

Bu sözlerden sonra tartışmalar başladı. Bir AKP’li bakanın böyle bir açıklama yapmasını beklemeyen taraflar olması nedeniyle yeniden açıklama yapan Bakan Derya Yanık “Eşcinselliğin ülkemiz içerisinde normalleştirilmesi gibi bir durumu asla kabul etmiyoruz.” açıklaması yaptı.

Bakan Derya’nın Açıklaması Ses Getirdi
Bakan Derya açıklamalarına ise “Ülkemiz içerisinde ifade özgürlüğüne önem veren bir hükümetiz. Her grup her zaman saygı çerçevesi ile birlikte ifadelerini açıklayabilir. Bu nedenle de her grup içerisinde protestolar özgür bir şekilde yapılmalı. Nefret söylemlerine asla katılmamakla birlikte yanlış bulduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklamalardan sonra AKP’ye yakın çevreler sosyal medyalar üzerinden sert eleştiriler yapmıştı. Bununla birlikte Bakan Derya Yanık tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

“Nefret söylemleri ile birliket şiddetin asla kabul edilmeyeceğini söylemek isterim. Bu durum kimden gelirse gelsin her zaman çok tehlikelidir. Kamusal düzen içerisinde şiddet ve nefret söylemlerinden her zaman uzak durulmalı” diye sözlerine ekledi.