Ayna gibi duşakabinlerin sırrı bu temizlik tüyosunda! Asla su tutmayacak

Duşakabini düzenli olarak temizlemek camın ömrünü uzatacak ve banyonuzun temiz ve ferah görünmesini sağlayacaktır. Bu içerikte yazan yöntemlerle duşakabin camlarınız sürekli temiz kalacak.

Ayna gibi duşakabinlerin sırrı bu temizlik tüyosunda! Asla su tutmayacak

Duşakabin camlarının temizlenmesi banyo temizliğinde çok önemlidir. Temiz pencereler banyonuzun daha büyük ve temiz görünmesini sağlayacaktır. Ayrıca düzenli temizleme camların ömrünü uzatacak ve kirlenmelerinin önüne geçecektir. Peki, duşakabinin camlarını nasıl temizlersiniz? İşte bazı adım adım temizlik önerileri..

Cam ve duş kabinlerini düzenli bir şekilde temizlemek için su bazlı sodyum bikarbonat ile sirke karışımı hazırlayın. Alternatif olarak limon suyu veya tuz kullanabilirsiniz. Bunlar aynı zamanda mükemmel kireç çözücü ve etkili temizlik maddeleridir.

Karışımı sprey şişesinin dökün. Sıvının etkili olabilmesi için birkaç dakika bekleyin, ardından sünger ya da mikrofiber bezle silin.

Bir sonraki adım ise, musluklar, duş, batarya gibi ürünlerin temizlenmesidir. Kireç birikintileri hızla oluşur ve hoş olmayan bir görünüm verir. Bu durumda aşındırıcı malzemeler kullanmaktan kaçınmalı, daha yumuşak malzemeler kullanmalısınız çünkü bu metal kolayca çizilebilir.

Ayna gibi duşakabinlerin sırrı bu temizlik tüyosunda

Küf oluşumunu önlemek için her duş aldığınızda banyo duvarlarını havluyla silin. Duş alanınız küflenmeye yatkınsa düzenli olarak mantar ilacı ve dezenfektan püskürtün.

Havanın dolaşabilmesi için banyo penceresini hafifçe açık bırakın. Bu küf oluşumunu ve buharlaşmayı önler.

Duş kabininizdeki sert su lekelerini çıkarmak için beyaz sirkeyle su karışımını kullanın. Cam duş kapıları beyaz sirkeye batırılan süngerle temizlendiğinde parlayacaktır.

Sabunu çözmek ve duş kapınızdaki lekeleri temizlemek için 1 litre ılık suyun içerisine 1 bardak sıvı çamaşır yumuşatıcısı ekleyin.