Aracıyla trafikte bunu yapan 690 TL ödeyecek! Polisler anında çeviriyor

Bayram dönüşü yoğunlaşan yollarda kontrol ve denetimler gerçekleştiren trafik polisi ekipleri, radarı haber veren sürücülere ceza kesti! 690 TL ceza kesilen sürücülerin imdadına ise Ali Yerlikaya yetişti...

Aracıyla trafikte bunu yapan 690 TL ödeyecek! Polisler anında çeviriyor

Türkiye’de bayram dönüşü trafiğin arttığı günlerde yapılan denetimler can yaktı! Kurallara uymayan sürücülere çeşitli para cezaları kesildi, ceza uygulamaları başlatıldı. Peki bu uygulamalar ne? 

Bayram dönüşünde yoğun bir trafikle karşılaşan vatandaşlar, yollardaki trafik uygulamalarıyla denetlendi. Yoğun trafikte hızlı giden, araç takibi yapmayan, dönüşlerde önceliğe göre yol vermeyen ve kemer takmayan sürücüler uygulama kapsamında cezalandırıldı. Bayram dönüşünde yoğun yollarda konumlandırılan polis ekipleri, karşıdan gelirken selektör yapan araçlara da ceza verdi! 

trafik cezası

Selektörle radarı haber verene ceza! 

Hız sınırını aşan sürücüler için harekete geçen trafik ekipleri, radar uygulamalarına devam etti. Bu süreçte karşıdan gelirken diğer sürücülere selektör yaparak radarı haber veren sürücüler de yine cezadan kaçamadı. Trafik ekipleri, selektör yaparak radar uyarısı veren 66 sürücüye para cezası uyguladı. Düzce yolunda yaşanan selektör cezalarının ardından açıklama geldi! 

Ne kadar ceza aldılar? 

Trafik ekiplerinin radarı haber veren sürücülere 690’ar TL ceza kestiği öğrenildi. Toplam 66 sürücüye ceza kestiği öğrenilirken, o gün sürücülere toplam 45 bin 40 TL ceza verildiği de öğrenildi. 

Cezalar iptal edildi! 

Öte yandan ülke gündemine oturan selektör cezalarının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kesilen selektör cezalarının iptal edildiğini duyurdu. Önümüzdeki günlerde ise daha fazla radar uygulamasının başlayacağını haber verdi.