Araç muayenelerinde yeni tarife! Fiyatları gören arabasını garaja çekecek!

Yeni yılın başlamasıyla birlikte fiyatların giderek artması araç sahiplerini ve sürücülerini endişelendirdi. Bu kapsamda TÜVTÜRK'ün araç muayene ücretleri artırıldı. Güncel fiyat listesine buradan ulaşabilirsiniz...

Araç muayenelerinde yeni tarife! Fiyatları gören arabasını garaja çekecek!

Araç sahipleri ve sürücüleri 2024 yılında fiyat artışları görmeye başlayacak. Özellikle trafik cezalarının ardından 2024 yılında araç muayene ücretlerinin ciddi oranda artırılacağına dair haberler çıkmıştı. Araç sahipleri 2024 yılına yakıt, MTV, sigorta, araç sigortası ve trafik cezalarıyla ilgili endişe duyarken Ocak ayı başlar başlamaz bir dizi zam haberi peş peşe gelmeye başladı.

Asgari ücretli çalışanlar ve özel sektör çalışanlarıyla birlikte memurlar ve emekliler bu ay 2024 zamlarını alırken, ne tür zamlarla karşı karşıya kalacaklarını merak ediyor. Araç sahipleri ile ilgili yayınlanan bir haberde yıllık ticari araç muayene ve iki yılda bir yapılan araç muayene ücretlerine %58 oranında zam yapıldığı bildirildi.

Yeni yıl egzoz gazı muayenesi nedeniyle 2024 yılı araç muayene maliyeti 2.000TL'yi aştı. Son iki yıldır uygulanan yüzde 260'lık artış ciddi bir artışı ifade ediyor.

Araç muayenesi nasıl yapılıyor?

Araç muayenelerinde yeni tarife

Araç muayeneleri güvenlik ve yasal uyumluluk açısından önemlidir. Ülkemizde araç muayeneleri genellikle Tüvtürk istasyonlarında yapılmakta olup, aracın kullanımının üçüncü yılından itibaren iki yılda bir şeklinde yapılması zorunludur. Araç muayeneleri, aracınızın aşağıda yer alan yasal ve güvenlik standartlarını karşılamasını sağlar:

- Koltukların kontrol edilmesi

- Lastiklerin yaşı ve durumunun kontrol edilmesi

- Yağ ve sıvı seviyelerinin kontrol edilmesi

- Frenlerin ve lambaların kontrol edilmesi

- Ön cam silecek kontrolü

- Klimanın durumunun kontrol edilmesi

- Motor sıvısı seviyesinin ve durumunun kontrol edilmesi

- Motorun çalışmasını ve performansının değerlendirilmesi

- Motor emisyon kontrolü

- Direksiyon sisteminin incelenerek kontrol edilmesi

- Egzoz durumunun değerlendirilmesi

- Fren sistemi muayenesi

Bu muayeneler aracınızın yolda güvende olmasını ve yasal gereklilikler konusunun karşılamasını sağlar. Araç sahiplerinin, hem kendilerinin hem de diğer sürücülerin güvenliğinden dolayı araçlarının düzenli muayenelerini yaptırmaları önemlidir.