Araç KM'sini Düşürenlere Hapis Cezası Geliyor

Yargıtay, tüketicilerin mağduriyetlerine neden olan 2. el araç alım satımlarında kilometre düşürülme orayı ile alakalı milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren bir karara vardı.

Araç KM'sini Düşürenlere Hapis Cezası Geliyor

İnternet sitesinden 68 bin kilometrede bir otomobil için ilan sahibi ile anlaşan bir tüketici, bir müddet sonra arızalanan otomobilini yetkili servise götürdüğünde hayatının şokunu yaşadı. Aracın gerçek kilometresinin 200 bin olduğunu öğrendiğinde dolandırıldığını fark eden mağdur tüketici, direkt ağır ceza mahkemesinin yolunu tuttu.


Nitelikli Dolandırıcılık Suçundan Hapis Cezasına Çarptırıldı

Aracı satan kişi ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Sanık, verilen karara itiraz edince devreye bu sefer üst mahkeme girdi. Emsal niteliğini taşıyan bir karara imza atan Yargıtay; kilometresi düşürülmüş aracı değerinin üzerinden satmanın ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunu oluşturduğuna hükmetti.


Yargıtay Şu Karara Vardı;
“Davacının aracı satın aldığı fakat aracın yetkili servise götürülmesi ile aracın kilometre saatinin değiştirildiğini ve 200 bin kilometrede olduğu tespit edilmiştir. Bu suretle sanığın nitelikli dolandırıcılık suçunu işlediğinin iddia edildiği olayda; bütün dosya çerçevesine göre sanığın mahkumiyetine yönelik mahkemenin kabulünde isabetsizlik görülmemiştir. Mahkeme hükmünün onanması oy birliği ile kabul edilmiştir.”


Denildi.