Arabuluculukta Kapsam Genişliyor

Seçimlere yaklaşırken Cumhur İttifakını oluşturan AK Parti ile MHP, yargı paketlerini tek tek kamuoyu ile paylaşmaya başladı. 7. yargı paketi kapsamında arabuluculuğun kapsamında genişleme kararı arındı. Düzenleme ile beraber kiradan kat mülkiyetine kadar pek çok husus, mahkemeye taşınmadan çözüme kavuşturulacak. Peki başka hangi ayrıntılar var?

Arabuluculukta Kapsam Genişliyor

Komşunun bahçesine çırpılan bir halı ya da çocuklarının seslerinin rahatsız etmesi ile bahçeye giren kedi-köpek gibi çeşitli problemler ile birbirinin boğazını tutacak derecede problem yaşayan vatandaşların aralarındaki bu problemin daha fazla büyümemesi ve mahkemeye taşınmaması amacıyla arabuluculuğun kapsamı iyiden iyiye genişletilecek.

Yukarıda sayılan problemlerden biri ya da birkaçı ya da bunlara benzer pek çok örnek sayılabilir elbette... Meydana geldiğinde çözüme kavuşturulmadığı zaman bazen insanları kanlı bıçaklı bir şekilde sokak ortasında kavgaya tutuşabiliyor. 

Hukuk adamları oturup düşünüp taşındı. Gerçekten de bu problemin ortadan kaldırılması amacıyla arabuluculuk makamının yetkilerinin genişletilmesi açısından kolları sıvadı.


Vatandaşlara mikrofon uzatıldığında çok önemli bir husus olmadığı müddetçe herhangi bir mevzunun yargı makamlarına taşınmaması gerektiği vurgulanıyor. Bundan yola çıkarak hukukta arabuluculuk makamının yetkilerinin genişletilmesi ile mahkemelerin zaten birikmiş yüklerinin azaltılması hedefleniyor.