Anneler Gününün İlginç Tarihi: Bakın Anneler Günü İlk Ne Zaman Kutlanmaya Başlandı!

Anneler Günü , dünya çapında birçok ülkede kutlanan annelerin anısına kutlanan özel bir gündür. Peki Anneler gününün tarihini biliyor musunuz?

Anneler Gününün İlginç Tarihi: Bakın Anneler Günü İlk Ne Zaman Kutlanmaya Başlandı!

Modern haliyle anneler günü, Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanır. Diğer birçok ülke de bu tarihte anneler gününü kutlarken, bazıları yılın diğer zamanlarında bu günü kutlar.

Annesi dostluğu ve sağlığı teşvik etmek için kadın grupları organize eden Philadelphia'lı Anna Jarvis , Anneler Günü'nü başlattı. 12 Mayıs 1907'de, ölen annesinin Batı Virginia , Grafton'daki kilisesinde bir anma töreni düzenledi . Beş yıl içinde hemen hemen her eyalet anneler gününü gözlemliyordu ve 1914'te ABD Başkanı, Woodrow Wilson bunu ulusal bir tatil yaptı. Jarvis beyaz giymeyi teşvik etmesine rağmen kişinin annesine bir hediye olarak karanfil , yaşayan bir anneyi temsil etmek için kırmızı veya pembe bir karanfil veya ölmüş bir anne için beyaz bir karanfil takma geleneği geliştirildi.

anna-jarvis-circa-1900s-originator-mothers-day.webp
Anna Jarvis, yak. 1900'ler.

Zamanla gün, annelik rolleri oynayan büyükanneler ve teyzeler gibi diğerlerini de içerecek şekilde genişletildi. Başlangıçta bir onur günü olan gün, kartların gönderilmesi ve hediyelerin verilmesiyle ilişkilendirildi ve Jarvis, ticarileştirilmesini protesto etmek için hayatının son yıllarını, hayata geçirdiği tatili ortadan kaldırmaya çalışarak geçirdi.

Yani Anneler gününü bulan kişi anneler gününün ticarete döküldüğünü görünce Anneler Gününü kaldırabilmek için çabalamaya başladı. ama başarılı olamadı.