Ankara'da yaşayanlara müjde! Başkentray hattı o durağa kadar uzatılıyor

Başkentin ana toplu taşıma sistemlerinden birisi olan Başkentray genişletiliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sincan-Yenikent arası Başkentray genişletme projesini detaylandırarak müjdeli haberi duyurdu.

Ankara'da yaşayanlara müjde! Başkentray hattı o durağa kadar uzatılıyor

Her gün milyonlarca Ankaralının ulaşım amacıyla kullandığı Başkentray genişletiliyor. Artık Başkentray, son durak olarak Sincan'ı kullanmayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Başkentray'ın Sincan’dan başlayarak Yenikent’e kadar genişletilmesi projesinin yüzde 55 ilerleme kaydettiğini belirterek, projenin mevcut durumunu açıkladı.

"18 km yeni hat"

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Başkentray-Yenikent arası gerçekleştirilecek olan projesinin ihalesinin yeniden açıldığını vurgulayarak, projenin detaylarını şöyle anlattı:

"Yaklaşık 18 kilometrelik düz bir hat. Bu, Kazan soda başta olmak üzere yük taşımacılığıyla tamamen entegre bir proje. Tekrar çalışmalara başladık. Yüzde 55 seveiyelerinde.. Hedefimiz 2024 yılı sonuna kadar hazır olmak. Bu sayede Yenikent'te yaşayan vatandaşlarımız Başkentray üzerinde ulaşım sağlayabilecek."

Ankara'da yaşayanlara müjde! Başkentray hattı o durağa kadar uzatılıyor

"73 milyon kişi tarafından kullanılıyor"

Kayaş ile Sincan arasında faaliyet gösteren ve genişletilmesi planlanan Başkentray'ın 12 Nisan 2018'den bu yana 73 milyon yolcu taşıdığı açıklandı. Başkentray'a ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir paylaşımda, "Başkentray, 12 Nisan 2018'den bu yana Ankara'da faaliyet gösteriyor ve 73 milyon yolcuya hızlı ve rahat ulaşım sağlıyor. Trenle Ankara’nın banliyösü olmaya devam edeceğiz. 36 kilometrelik hat boyunca 24 istasyona ulaşım sağlayacağız" ifadesine yer verildi.