Ankara , Ardahan ve Antalya 2020 Ramazan İmsakiyesi İftar ve Sahur Saatleri Resimli

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile en çok araştırılan konu imsakiyeler oldu. Ankara, Antalya, Ardahan illerinin imsakiyeleri, namaz vakitleri, iftar ve sahur saatleri haberimizde.

Ankara , Ardahan ve Antalya 2020 Ramazan İmsakiyesi İftar ve Sahur Saatleri Resimli

Ankara , Antalya ve Ardahan İmsakiye 2020.

İslam aleminin kutsal ayı geldi. 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte en çok araştırılan konuların başında imsakiyeler oldu. Ankaralılar, Antalyalılar ve Ardahanlılar , 2020 yılı Ramazan ayı imsakiyesini araştırmaya başladı. Peki Ankara 2020 yılı imsakiyesi nedir? Saat kaçta sahur yapılacak? Sabah ezanı saat kaçta okunacak? Ankara’da iftar saat kaçta? Ardahan ‘da ezan saat kaçta okunacak? Antalya ‘da sahur ve iftar saatleri nedir?

Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda Ankara , Antalya ve Ardahan illerinin 2020 yılına ait imsakiyelerine (namaz saatlerine) yer verdik.

Oruç gecesinde kadınlarınıza yaklaşmak size helâl kılındı. Onlar, size örtüdürler, siz de onlara örtüsünüz. Allah, (Ramazan gecelerinde hanımlarınıza yaklaşarak) kendinize zulmetmekte olduğunuzu bildi de tövbenizi kabul edip sizi affetti. Artık eşlerinize yaklaşın ve Allah’ın sizin için yazıp takdir etmiş olduğu şeyi arayın. Şafağın aydınlığı gecenin karanlığından ayırt edilinceye (tan yeri ağarıncaya) kadar yiyin, için. Sonra da akşama kadar orucu tam tutun. Bununla birlikte siz mescitlerde itikâfta iken eşlerinize yaklaşmayın. Bunlar, Allah’ın koyduğu sınırlardır. Bu sınırlara yaklaşmayın. Allah, kendine karşı gelmekten sakınsınlar diye, âyetlerini insanlara böylece açıklar. (Bakara Sûresi 187)

ANKARA İMSAKİYE 2020

ANTALYA İMSAKİYE 2020

ARDAHAN 2020 İMSAKİYE

Ramazan Ayı sana bir muştu, kalbine teselli, ruhunu karanlık ruhların baskısından kurtarmaya vesile olsun.

Ramazanda derdi kederi bir köşeye at huzurla imanla dolu mutlu bir ay yaşa. Hoş geldin Ey Şehri Ramazan.

Gözlerimiz ışık dolu kalbimiz iman dolu avuçlarımız dua dolu olsun, Ramazan ayımız hepimize mübarek olsun.