Almanya'nın Konuştuğu Türk: Türk Aile'nin Başına Talih Kuşu Kondu! Değeri Tam 4 Milyon Lira!

Almanya bahçelerine göktaşı düşen Türk aileyi konuşuyor. Alman basını da Türk aileye bugün haberlerinde yer verdi.

Almanya'nın Konuştuğu Türk: Türk Aile'nin Başına Talih Kuşu Kondu! Değeri Tam 4 Milyon Lira!

Almanya'da Türk bir ailenin bahçesine düşen göktaşı gündem oldu. Göktaşının değeri tam 4 milyon lira...

Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Elmshorn kentinde yaşayan Şahin ailesi bir anda bahçelerine düşen göktaşı sayesinde ülke gündemine yerleşti.

Normal ve hiç bir şeyden haberi olmadan evlerinde oturan aile önce çıkan gürültüden çok korktu. Sonra bahçelerine bir cisim düştüğünü anlayan aile bunun bir göktaşı olduğunu öğrendi.

Bahçelerine düşen göktaşının değerinin yaklaşık 220 bin euro olduğunu açıklayan aileye Alman basını da yoğun ilgi gösterdi.

3.7 kiloluk bir göktaşının düştüğünü ifade eden Şahin ailesi, nadir görülen büyüklükteki taş için 200 bin euro (yaklaşık 4 milyon 300 bin TL) teklif aldı.

Aile düşen cismin ilk başta göktaşı olmadığını sandıklarını belirterek şunları söyledi:

640xauto-2.webp

Bahçelerinde oluşan çukuru fark ettikten sonra itfaiyeye haber verdiklerini belirten Mahmut Şahin, “İlk başta bahçedeki deliğin gaz kaçağından veya kimyasal reaksiyondan kaynaklandığını düşündük ve itfaiyeye haber verdik. Göktaşı olduğunu düşünmedik. Kızlarım mıktanısla test yapılmasını istedi. Çünkü göktaşının çarpmanın etkisiyle saatler sonrasında bile manyetik alan yaydıklarını biliyorlarmış. Normal kaya ya da taşlarda böyle olmuyor” dedi.

640xauto-1.webp

Göktaşının kendileri için büyük bir şans olduğunu ifade eden Şahin, “Hem telefonda hem de şahsen birçok teklif aldım. Yurt dışından ve yurt içinden bana ulaştılar. En yüksek teklif şu anda 200 bin euro civarında... İlk aşamada beklemeyi düşünüyoruz. Büyük bir kasada saklıyoruz” diye konuştu.

Göktaşı Neden Bu Kadar Değerli?

Meteore Çalışma Grubu’ndan Carsten Jonas, göktaşının Schleswig-Holstein bölgesine düşen en büyük göktaşı olduğunu ifade etti. Ağırlığı 3.7 kilogram olan göktaşının uzaydaki toplam ağırlığının 100 kilogramdan fazla ve yaklaşık 4.5 milyar yaşında olduğu tahmin ediliyor.