Alıcı Bulmayan Kurbanlıklar Ne Olacak? Et ve Süt Kurumu Açıkladı

Kurban Bayramının 3. günü kutlanırken, kurban pazarlarında alıcı bulmayan kurbanlıklar için et ve süt kurumundan açıklama geldi

Alıcı Bulmayan Kurbanlıklar Ne Olacak? Et ve Süt Kurumu Açıkladı

Alıcı Bulmayan Kurbanlıklar Ne Olacak?

Kurban Bayramının 3. günü kutlanırken, kurban pazarlarında ki alışverişte neredeyse bitti. Her bayram olduğu gibi bu Kurban Bayramında da kurban pazarlarında satılmayan kurbanlıklar sahiplerinin elinde kaldı. Durum böyle olunca Alıcı Bulmayan Kurbanlıklar Ne Olacak? Et ve Süt Kurumu Açıkladı..Et ve Süt Kurumu bugün yapmış yapmış olduğu açıklamada kurban pazarlarında alıcı bulmayan kurbanlıkların her bayram olduğu gibi bu bayramda kurum tarafından açılanacağını duyurdu. 

Yapılan açıklamada hayvan üreticilerinin 13 Temmuz tarihinden 17 temmuz tarihine kadar en yakın et ve süt kurumu tesislerine giderek ellerinde ki hayvanları satacabilecekleri, alınacak hayvanların fiyatlarının ise aşağıdaki gibi belirlendiği aktarıldı. Ayrıca üreticinin nakliye ve bakım masraflarını dikkate alarak cari karkas kilogram alım fiyatlarına ilave olarak 1 TL/ Kg prim ödemesi yapılacağı aktarıldı.

Kurum karkas fiyatları I. kalite dana 94 TL/Kg, II. kalite dana fiyatı 80 TL/Kg'dir. Küçükbaş hayvanlarda ise kuzu alım fiyatı 88 TL/Kg, toklu fiyatı 82 TL/Kg, koyun alım fiyatı 70 TL/Kg'dir.

Yapılan açıklama şu şekilde  

"Et ve Süt Kurumu kesimhanelerine üreticimizden gelen bütün talepler karşılanacak olup ödemeler 10 gün içerisinde üreticilerimizin hesaplarına aktarılacaktır.Kurum karkas fiyatlarımız; I. kalite dana 94 TL/Kg, II. kalite dana fiyatı 80 TL/Kg'dir. Küçükbaş hayvanlarda ise kuzu alım fiyatı 88 TL/Kg, toklu fiyatı 82 TL/Kg, koyun alım fiyatı 70 TL/Kg'dir.Et ve Süt Kurumu ayrıca üreticinin nakliye ve bakım masraflarını dikkate alarak cari karkas kilogram alım fiyatlarına ilave olarak 1 TL/ Kg prim ödemesi yapacaktır. Örneğin, 300 kg karkas ağırlığı olan büyükbaş hayvan alımıma ilave olarak hayvan başına 300 TL; 25 kg koyun karkasına da hayvan başına 25 TL ilave ödeme yapılacaktır.Kesim randevularını e-Devlet üzerinden alabileceklerini hatırlatır, tüm üreticilerimize bereketli kazançlar dileriz."