Akşamdan kalan ekmeklerle börek tarifi! Lezzetine doyum olmayacak

Bayat ekmekleri ne yapacağınızı bilmiyorsanız dikkat! İster iftarda ister sahurda yiyeceğiniz harika bir tarif! Detaylar haberimizde.

Akşamdan kalan ekmeklerle börek tarifi! Lezzetine doyum olmayacak

Bayat ekmekleri çöpe atmak yerine leziz iftar yemeklerine dönüştürmek hem ucuz hem lezzetli bir seçenek. İftardan sonra arta kalan ekmek ve pideleri değerlendirebileceğiniz bazı kolay ve doyurucu tarifler haberimizde.

BAYAT EKMEK YA DA PİDEDEN BÖREK TARİFİ

Malzemeler

Bir buçuk bayat ekmek veya pide

Bir buçuk su bardağı süt (300 ml)

İki yemek kaşığı sıvı yağ

Bir tatlı kaşığı tuz

Bir paket kabartma tozu

İki adet yumurta

Bir su bardağı beyaz peynir

Yarım demet maydanoz

Kaşar peyniri

Bayat Ekmeklerden Börek

Öncelikle dört tane bayat ekmeği küp küp doğrayın. Daha sonra karıştırma kabına iki yumurta, bir çay kaşığı tuz, bir poşet kabartma tozu, iki yemek kaşığı sıvı yağ ve bir buçuk su bardağı sütü ekleyin. Tüm malzemeler iyice karışıncaya kadar çırpma teli ile karıştırın. Karıştırdıktan sonra hazırlanan sosun üzerine bir su bardağı ufalanmış beyaz peynir ve yarım demet ince kıyılmış maydanozu ekleyip son kez karıştırın. Hamuru pişireceğiniz fırın tepsisini iyice yağlayın. Ekmek küplerinin yaklaşık yarısını hazırlanan sosa batırın ve ardından bir fırın tepsisine yayın. Üstüne rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Sosla kaplanmış ekmeği peynirin üzerine koyun ve tüm ekmek parçalarını eşit şekilde dizin. Kaşar peynirini tekrar cömertçe yayın ve fırına verin. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişirin. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.