Acı haber! Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp hayatını kaybetti

Türkiye'nin ilk beyin cerrahlarından olan Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp, 93 yaşında vefat etti.

Acı haber!  Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp hayatını kaybetti

Türkiye'nin ilk beyin cerrahlarından olan ve 60 yıldır ülkeye hizmet veren Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp, 93 yaşında hayatını kaybetti.Gölalp'ın cenazesi,yarın Kocatepe Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Gölbaşı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.


60 yıllık meslek hayatı
60 yıllık meslek kariyerinde çok sayıda başarıya imza atan Gökalp, 1929 yılında Elazığ'da doğdu.Memur olan babası ile çok sayıda il gezen Gökalp, öğremine Sivas'ta başlarken Gaziantep ve Elazığ'da okuyarak liseden mezun oldu.Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesine 1946'da askeri öğrenci olarak başlayan Gökalp, daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) stajını tamamlayıp 1957-1959 arasında genel cerrahi asistanlığı görevini yürüttü.Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Beyin ve Sinir Cerrahisi ihtisası için ABD'ye gönderildi.Amerikan Nöroşirürji Board sınavını kazanarak "Board Sertifikası" aldı.Çok sayıda başarıya ima attı.Daha sonra ülkesine geri döndü.GATA'da Beyin ve Sinir Cerrahisi servisini ve Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluşunda yer aldı.

Çok sayıda başarılı cerrah yetiştirdi
Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı olarak  2015 yılına kadar çalıştı.Onur madalyasına layik görüldü.Beyin ve Sinir Cerrahisi  ile ilgili uluslararası 10, ulusal 4 derneğin üyesi olan Gökalp'in ulusal 138, uluslararası 46 yayını ve bir ders kitabı bulunuyor.Çok sayıda başarılı beyin cerrahi yetişmesine öncü olan Prof. Dr. Hamit Ziya Gökalp Türk Nöroşirürji Derneğinin "Üstün Hizmet Ödülü" ne layik görülmüştü.