400 gram kıymayla ana yemek! Köfteli kağıt kebabı tarifi davet sofralarının starı olacak

Köfteli kağıt kebabı nasıl yapılır? Bir kere yiyen her akşam isteyecek! İşte ustalara taş çıkarak o tarif...

400 gram kıymayla ana yemek! Köfteli kağıt kebabı tarifi davet sofralarının starı olacak

Mutfakların vazgeçilmezi, sofraların özel lezzetlerinden biri olan köfteli kağıt kebabı tarifi, herkesin evinde kolaylıkla deneyebileceği bir yemek alternatifi sunmaktadır. Bu enfes tarif, içeriğindeki özenle seçilmiş malzemelerle damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Başlıca malzemeler arasında 1 çay bardağı sıvı yağ, 4-5 adet patates, 2 adet kırmızı biber, 2 adet yeşil biber ve köfte harcı için 400 gram kıyma, 1 adet küçük soğan, 2 diş sarımsak, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı galeta unu, tuz, kimyon ve karabiber yer almaktadır.

Tarifin ilk adımında, köfte harcı özenle hazırlanır. Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, galeta unu, tuz, kimyon ve karabiber bir kaba alınıp yoğrularak homojen bir karışım elde edilir. Bu harçtan küçük parçalar koparılarak yuvarlanır ve köfteler hazırlanır. Ardından, sıvı yağda kızartılan patateslerin üzerine doğranmış kırmızı ve yeşil biberler eklenir, birkaç dakika daha çevrilir ve sebzeler bir tabağa alınır.

köfteli kağıt kebabı nasıl yapılır

Aynı tavada hazırlanan köfteler hafifçe kızarana kadar pişirilir ve ayrı bir tabağa alınır. Sos için ise sıvı yağ ve domates salçası tavada çevrilir, üzerine tuz, sıcak su ve kekik eklenip karıştırılır. Kaynamaya başlayan sosun içine önce sebzeler, ardından köfteler eklenir. Son olarak arpacık soğanlar da eklenip karıştırılır ve ocaktan alınır.

Hazırlanan karışım, fırın tepsisine pişirme kağıdı serilerek aktarılır ve köfteler ile sebzeler eşit bir şekilde yayılır. Üzerine pişirme kağıdı kapatılarak önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Fırından çıkan köfteli kağıt kebabı, sıcak olarak servis edilir ve sofralara lezzet şöleni yaşatır. Bu tarif, kolay yapımı ve benzersiz lezzetiyle evde özel bir yemek deneyimi sunmaktadır.