40-65 yaş arası kaşık kaşık yemeli! Kolestrolü dengeleyip şişliği alıyor

Ceviz suyu gaz, şişkinlik, kolesterol ve kalp hastalıklarını tamamen önler. Nasıl yapıldığı ve nasıl kullanıldığı da oldukça önemlidir. Ceviz suyunun faydaları saymakla bitmez. Vitaminler, omega-3 ve yağ asitleri açısından zengin olan cevizin faydalarını hemen hemen herkes bilir.

40-65 yaş arası kaşık kaşık yemeli! Kolestrolü dengeleyip şişliği alıyor

Yazımızın içeriğinde cevizin faydalarını detaylı olarak anlattık ama aynı zamanda ceviz suyunun faydalarından da bahsetmek isteriz.

Cevizin Faydaları

Yakıcı özelliği sayesinde tokluk süresini uzatır ve kilo kaybını destekler. Düzenli olarak ceviz suyu içmek yorgunluğu ve halsizliği ortadan kaldırır.

40 yaş üstü erkeklerde prostat sorunlarını ortadan kaldırır.

Hamilelikte ceviz suyunun tüketilmesi kilo alımını yavaşlatır.

Aynı zamanda karaciğer problemleriyle de savaşır. Karaciğeri güçlendirir ve olası sorunları ortadan kaldırır. Ayrıca tiroid ve kolesterol hastalarına da önerilir.

Cevizin Faydaları

Bağırsak sorunlarına karşı oldukça etkilidir. Ödemi olan kişi düzenli bir şekilde tüktmeye devam ederse ödem sorunu ortadan kalkar.

Ceviz suyu dengeli kolesterol düzeyleri sağlar. Kötü kolesterol seviyesini düşürür.

Sinir sistemini koruyan omega-3 açısından zengindir.

Kan damarlarının tıkanmasını önler ve kalp hastalıkları riskini aza indirir.

Çok fazla protein içerir, bu da kendinizi tok hissetmenizi sağlar.

Yağ yakımını teşvik eder. Kilo vermek daha kolay hale gelir.

Sindirimi düzenler. Kabızlık problemlerini iyileştirir.

Kan şekeri seviyelerini düzenler.

Karaciğer sağlığını ve karaciğerin salgıladığı hormonların düzenlenmesini korur.

Melanin hormonunun salınmasını sağlar. Uykusuzluğu giderir.

Beyin fonksiyonu üzerinde olumlu etkisi vardır. Alzheimer hastalığı ve Parkinson hastalığı gibi hastalıklara karşı ciddi koruma sağlar.

Toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olan antioksidanlar içerir.

Cevizin Faydaları

Ceviz yapraklarından yapılan ceviz suyu gri saçları siyaha çevirebilir. Ceviz suyunun faydalarından saç bakımı ve cilt bakımında da yararlanılmaktadır. Saçınıza ve cildinize parlaklık kazandırmak için hem içten hem de dıştan kullanın.

Ceviz suyu nasıl yapılır?

6 bardak ılık suyun içine 10 adet yıkanmış ceviz ekleyin. 7-8 saat kadar demlenmeye bırakın. Bu karışımdan sabah ve akşam birer bardak içebilirsiniz. Sabah aç karnına ve gece yatmadan önce mutlaka içmelisiniz.

Not: Bu karışım tamamen doğal olmasına rağmen etkilerinin kişiden kişiye farklılık gösterebileceği söylenmiştir. Bu nedenle denemeden önce doktorunuza danışmanız çok önemlidir.