2023 Model Tofaş Şahin Bomba Gibi Geri Geliyor! Türkiye Fiyatı Belli Oldu!

Türkiye'de hala en çok satılan arabalardan olan Tofaş Şahin'in 2023 modeli Türkiye'ye geliyor.

2023 Model Tofaş Şahin Bomba Gibi Geri Geliyor! Türkiye Fiyatı Belli Oldu!

Hakları Etiyopya'da olan Tofaş Şahin 2023 modelleri üretime devam ediyor. Türkiye'ye de yakın bir zamanda gelecek olan 2023 model Tofaş Şahin fiyatları ne kadar olacak?

2-yumd-png.webp

2023 Model Şahin'de Yenilikler Neler?

Şahin model arabaların yeni modeline yeni donanımlar eklenmeyecek. En son 2010 yılında üretilen Tofaş Şahin ile hemen hemen benzer özelliklere sahip olacak.

2023 Model Tofaş Şahin'de klima detayı var. Yani Etiyopya sıcak bir ülke olduğu için klima olması önemli. Etiyopya arabaları ilk etapta ihraç etmek için değil kendi otomobil piyasalarında kullanmak için üretmişti.

695423.jpg

Ancak üretim bolluğu yaşanınca ihraç etme kararı aldılar. 2023 model Tofaş Şahin'in ihraç edileceği ülkelerden biri de Türkiye.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde bir Şahin sevdalısı, Etiyopya’dan aldığı otomobili Türkiye’ye getirtmişti.

2023 Model Tofaş Şahin'e en çok talep Mısır ve Türkiye'den

Dolayısıyla pazardaki ilk hedefleri bu iki ülke oldu. Etiyopya öncelikli olarak Türkiye ve Mısır'a ihraç etme kararı aldı.

6-hpog-png.webp



Etiyopya ismi Holland Docc olan Tofaş Şahin'in satış fiyatı 8000 dolar. Etiyopya'daki en ucuz araba markaları arasında yer alan eski adıyla Tofaş Şahin yeni adıyla Holland Docc marka otomobilin Türkiye fiyatının 300 bin lira olması bekleniyor.

Dürüst olmak gerekirse, şu zamanda 300 bin TL’ye sıfır otomobil almak çok da mümkün değil. Yine bu otomobil Türkiye’ye geldiğinde yok satacaktır. Bekleyip göreceğiz.