2020 YKS TYT, AYT, YDT Sınav Sonuçları için Tarih Netleşti!

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2020 YKS'da sona geliniyor. Dün gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi'nin ardından sabah saatlerinde YKS adayları AYT heyecanı yaşadı. saat 10.15'te başlayan ve 180 dakika süren sınavın ardından bugün son oturum için de heyecanlı süreç başladı. 2020 YKS sınav sonuçları duyurusu ÖSYM tarafından Temmuz ayında yapılacak. Detaylar ve çok daha fazlası bu haberimizde.

2020 YKS TYT, AYT, YDT Sınav Sonuçları için Tarih Netleşti!

2020 YKS 3. Oturumu olan Yabancı Dil Oturumunun ardından 2020 YKS sürecinde sona gelinecek. Adaylar YKS sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağını şimdiden merak etmeye başladı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca uygulanan 2020 YKS için sınav sonuçları 28 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarına ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası olan 'sonuc.osym.gov.tr' adresinden ÖSYM şifreleri ve T.C. kimlik numaralarıyla erişim sağlayabilecekler. Yine ÖSYM'nin resmi sayfası www.osym.gov.tr'den sınav soruları ve cevap anahtarının da kısa süre içerisinde yayımlanması bekleniyor. 

SINAV SİZCE NASILDI?

2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2. Oturumu AYT'ye giren öğrenciler, dün gerçekleştirilen YKS TYT'ye göre daha kolay bir oturuma katıldıklarını söyledi.

2020 YKS AYT oturumu yaşayan öğrenciler sınav heyecanlarını kamu bülteni'nin sosyal medya hesabından diğer adaylarla paylaştı. Dün gerçekleştirilen Temel Yeterlilik Testi oturumuna nazaran daha kolay bir sınavla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen gençler, sınavda Matematik soruları hariç diğer soruların düne nazaran daha kolay olduğunu belirtti. 10.15'te başlayan ve 180 dakika geçen sınavın ardından YKS oturumlarının sona ermesi için tek bir oturum kaldı. 2020 YKS YDT oturumu bugün gerçekleştirilecek ve YKS heyecanı sona erecek. YKS'nin ardından sınav sonuçları ve tercih heyecanı yaşayacak tüm adaylara eğitim hayatlarında başarılar dileriz.  YKS AYT ile ilgili yorumlarınızı bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşmak için TIKLAYIN.

2020 YKS'de Hangi Testler Vardı? 

2020 TYT'ye giren adaylar Türkçe testi, Sosyal bilimler testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri testlerindeki sorulara yanıt verirken, bugün gerçekleştirilen AYT oturumunda Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1 Testi, Sosyal Bilimler-2 Testi, Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testi yer aldı.