2019 Berat Kandili Hangi Güne Denk Geliyor? İşte Kandil Günü

2019 yılı Berat Kandili için geri sayım devam ediyor. Kandile 1 hafta kaldı. Peki Berat Kandili hangi güne denk geliyor? Kandil günü yapılması gereken ibadetler nedir? İşte 2019 yılı Berat Kandili günü.

2019 Berat Kandili Hangi Güne Denk Geliyor? İşte Kandil Günü

2019 yılı Berat Kandili ne zaman?

İslam Alemi tarafındna mübarek olarak görülen 3 aylarda olmamız nedeniyle kandiller de idrak edilmeye devam ediliyor. Son olarak geçtiğimiz 1 Nisan günü Miraç kandili idrak edildi. Efendimizin göğe yükseldiği gün olan Miraç Kandili 'nin idrak edilmesinin ardından Berat Kandili yaklaşmaya başladı. Peki 2019 yılı Berat Kandili ne zaman? Berat Kandili hangi gece idrak edilecek? İşte Berat Kandili günü.

Af, merhamet ve mağfiret vesilesi olarak kabul edilen mübarek Berat Kandili gecesi için geri sayımda son günlere girildi.  Berat Kandili, İslam dininde kutsal olarak kabul edilen gecelerden biridir.  Üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 14 'üncü gününü 15. 'inci gününe bağlayan gecesi Berat gecesi olarak istihdam edilecektir.  Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2019 yılı başında yayımlanan Dini Günler Takvimi 'nde Berat Kandili 'nin hangi güne denk geldiğine yer verildi. Buna göre Berat Kandili 19 Nisan Cuma gününü 20 Nisan Cumartesi' ye bağlayan gece İdrak edilecek.

ÖNEMİ VE ANLAMI

Berat, Arapça 'da temize çıkma, arınma, temizlenme anlamına gelir. Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelmekte olan Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır. 

Beratın ilk şartı, kimlerden ve nelerden uzak duracağımızı; kimlere ve nelere yakın olacağımızı bilmektir. Bu itibarla Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan “berat etmek” için eşsiz bir fırsattır.

YAPILMASI MAKBUL İBADETLER

  • Regaip Kandili 'nde yapılması makbul ibadetler:
  • Kur’an–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli.
  •  Peygamber Efendimize salât ü selamlar getirilmeli.
  • Kaza, nafile namazlar kılınmalı.
  • Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli.
  • Müminlerle helalleşilmeli.
  • Dini toplantılar, paneller ve sohbetler düzenlenmeli.
  • Kandil gecesinin akşam, yatsı ve sabah namazları cemaatle ve camilerde kılınmalı.
  • Bu kandil gecelerinin gündüzlerinde mümkün olduğunca oruç tutulmalı.

Ramazan ayı 6 Mayıs günü başlayacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA