12-13-14 Nisan'da yola çıkacak olanlar dikkat! 81 ildeki araç sahiplerine duyuruldu

Bayramda trafiğe çıkacaklar, dikkat! Yola çıkmadan bunları yapmayı unutmayın! İşte detaylar...

12-13-14 Nisan'da yola çıkacak olanlar dikkat! 81 ildeki araç sahiplerine duyuruldu

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde araç sahiplerine önemli bir uyarıda bulundu. 1 Nisan itibarıyla sona erecek olan zorunlu kış lastiği uygulamasının ardından, özellikle bayram tatili seyahatleri için yola çıkacak olanların dikkatli olması gerektiğini vurguladı.

Erkoç, özel araçlarıyla yola çıkacak olan vatandaşların, yaz lastiklerini taktırmaları ve yazlık bakımlarını yaptırmaları gerektiğini belirtti. Havaların ısınmasıyla birlikte kış lastiklerinin kullanılmasının güvenlik riski oluşturabileceğini ve lastiklerin ömrünü kısaltabileceğini açıkladı.

bayramda trafiğe çıkacaklara uyarı

Ayrıca, ticari araçlar için geçerli olan zorunlu kış lastiği uygulamasının da 1 Nisan itibarıyla sona ereceğini hatırlattı. Erkoç, mevsimine uygun lastik kullanmanın sürüş güvenliği, yakıt tasarrufu, performans ve lastik ömrü açısından önemli olduğunu vurguladı.

Erkoç'un uyarısına ek olarak, özel araçlarıyla yola çıkacak olan vatandaşların periyodik bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini ve trafikte dikkatli olmalarının önemini vurguladı. Özellikle bayram tatili nedeniyle yollarda yoğunluk yaşanacağını ve dikkatsiz sürüşlerin kazalara davetiye çıkarabileceğini belirtti.