1 Ay Erken Açan Bu Çiçeği Koparana, Zarar Verene 80 Bin Lira Para Cezası Kesilecek

Manisa'da kardelenler 1 ay erken açtı. Çevre Kanunu ile korunan bu kardelenleri koparanlara ya da zarar verenlere para cezası kesiliyor.

1 Ay Erken Açan Bu Çiçeği Koparana, Zarar Verene 80 Bin Lira Para Cezası Kesilecek

Bu çiçeği koparmanın cezası 80 bin lira.

Manisa'da 1517 metre Spil Dağı Milli Parkı , şehrin simgesi haline gelen yılkı atlarının yanı sıra endemik bitki türleri ve rengarenk çiçekleri ile adından söz ettiriyor. Bu bitki türleri arasında yer alan Manisa Lalesi'nin haricinde baharın müjdecisi olarak bilinen Kardelenler de tüm güzelliği ve alımı ile Spil Dağı Milli Parkı'nda göstermeye başladı. 

120'den fazla çeşit endemik bitkiyi bünyesinde barındıran bu dağda kardelenler erken açtı. Bembeyaz yapraklarıile güzel görüntüler oluşurken doğa fotoğrafçılarının da ilgisi arttı. 

Normal zamanından 1 ay önce açan kardelenler korunuyor. Endemik bitki olan kardelenler, Çerre Kanunu ile korunuyor ve bu kardelenleri koparanlara para cezası kesiliyor. Yapılan son dakika açıklamasında bu kardelenleri koparan, zarara verenlere 80 bin 465 lira para cezası kesileceği bildirildi. Şirketlere ise 240 binden fazla para cezası kesilecek. 

İşte o çiçek: