Sözleşmeli Er ve Uzman Erbaş Alımında Yeni Dönem! Onların Şansı Daha Yüksek Olacak

17 Şubat 2019 tarihli haberimizde profesyonel ordu için çalışmaların sürdüğünü, bundan sonraki askeri personel alımlarında askerliğini yapanlara öncelik verileceğine dikkat çekmiş, özellikle sözleşmeli er , erbaş alımlarında 12 ay askerlik hizmetini tamamlayan adayların önceliğinin yükseleceğini belirtmiştik. Bu haberimizden yaklaşık 2 hafta sonra beklenen açıklama Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar'dan geldi.  İşte açıklama ve detaylar.

Sözleşmeli Er ve Uzman Erbaş Alımında Yeni Dönem! Onların Şansı Daha Yüksek Olacak

Sözleşmeli Er Alımı Konusunda Yeni Dönem! Onların Şansı Daha Yüksek Olacak

17 Şubat 2019 tarihli haberimizde profesyonel ordu için çalışmaların sürdüğünü, bundan sonraki askeri personel alımlarında askerliğini yapanlara öncelik verileceğine dikkat çekmiş, özellikle sözleşmeli er , erbaş alımlarında 12 ay askerlik hizmetini tamamlayan adayların önceliğinin yükseleceğini belirtmiştik. Bu haberimizden yaklaşık 2 hafta sonra beklenen açıklama Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi Akar'dan geldi. 

KAÇIRMA! POLİS, BEKÇİ , UZMAN ERBAŞ, SUBAY, ASTSUBAY ALIMLARI, İLKOKUL, ORTAOKUL, ÖNLİSANS LİSANS KAMU VE ÖZEL SEKTÖR ALIM HABERLERİ VE DAHA FAZLASI İÇİN TIKLA VE TAKİP ET.

Hulusi Akar, yeni askerlik sistemi konusund son dakika açıklamalarında bulundu. Burada lise ve ilkokul mezunlarının askerlik sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Akar, "Belirlenen erbaş ve erler, hem bedelliler bir ay eğitim yapacaklar. Bir ay temel eğitime müteakip diğer lise mezunu ve altı olan gençlerimiz 5 ay daha kıtalarda görev yapacak; toplam 6 ay. Bu 6 ay bittikten sonra erlere soracağız, kalmak ister misiniz? Bir bir ay ve 5 ayda sadece harçlık alacaklar. 6 ay bittikten sonra istekli oldukları takdirde sınav veya yeteneklere sahip oldukları takdirde 6 aylık sözleşme yapılacak. Maaşlı süre 6 ay bittikten sonra yine komutanları orada değerlendirmelerde, bu genç başarılı olduğu takdirde sözleşmeli er / uzman erbaş olabilecek." ifadelerini kullandı. Kısacası dış kaynaktan alımların önümüzdeki süreçlerde azalabileceği, bunun yerine askerliğini yapanlara büyük öncelik verilebileceğini artık daha rahat söyleyebiliriz. 

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ İLE İLGİLİ SN. BAKANIMIZIN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYIN.

Peki Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Yeni askerlik sistemiyle ilgili düşüncelerinizi sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.

İLAN GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN;

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN