Yeni Askerlik Sisteminde Lise ve İlkokul Mezunları Nasıl Askerlik Yapacak?

Son dakika haberi: Lise ve ilkokul mezunlarının yeni sistemde nasıl askerlik yapacakları hakkında açıklama geldi.

Yeni Askerlik Sisteminde Lise ve İlkokul Mezunları Nasıl Askerlik Yapacak?

Hulusi Akar yaptığı son dakika açıklamasında yeni askerlik sisteminin detaylarını açıkladı.

Açıklanan yeni askerlik sistemine göre lise mezunlarının ve ilkokul ile okur yazar olmayan vatandaşların nasıl askerlik yapacaklarının detayları da açıklandı. 

Bakan Akar yaptığı son açıklamada ilkokul ve lise mezunlarının askerlikleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Sistemde en önemli husus şunlar; Bir, yükümlü kaynağımız var. Bu yükümlü kaynağı geldiğinde her sene takriben 700 bin gencimiz askerlik yaşına geliyor.

Dağılımı şöyle olacak, bir bedelli askerlik, iki yükümlü erbaş ve erler, üç yedek astsubay, daha sonra da yedek subaylık. Ve beşinci parça da dövizli askerlik. Bunlar sürekli olacak.

Bunların kurallarını, ilkelerini belirledik ve belirleyeceğiz. Bütün zamanlarda bu düzenleme devam edecek.

Bir gencimiz diyelim ki lise mezunu…. Bir ay temel askerlik yapacak, bedelliye ayrılanlarla beraber. Kurayla da ihtiyaçtan fazla bedelli yapmak isteyen olursa mecburen kura çekilecek.

Belirlenen erbaş ve erler, hem bedelliler bir ay eğitim yapacaklar. Bir ay temel eğitime müteakip diğer lise mezunu ve altı olan gençlerimiz 5 ay daha kıtalarda görev yapacak; toplam 6 ay. Bu 6 ay bittikten sonra erlere soracağız, kalmak ister misiniz? Bir bir ay ve 5 ayda sadece harçlık alacaklar. 6 ay bittikten sonra istekli oldukları takdirde sınav veya yeteneklere sahip oldukları takdirde 6 aylık sözleşme yapılacak. Maaşlı süre 6 ay bittikten sonra yine komutanları orada değerlendirmelerde, bu genç başarılı olduğu takdirde sözleşmeli er / uzman erbaş olabilecek."

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

İnstagram hesabımız için TIKLAYIN