Üniversite Öğrencilerine İŞKUR TYP Kapsamında 3 Ayda 2788 TL Verilecek-2020 İlanları Bekleniyor

Üniversitelerde okuyan öğrenciler için açıklama geçtiğimiz yıl gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, her sene üniversite öğrencilerine yaz aylarında 3 aylık iş verileceğini söylemişti. 2020 yılı alımları için geri sayımda sona geliniyor.

Üniversite Öğrencilerine İŞKUR TYP Kapsamında 3 Ayda 2788 TL Verilecek-2020 İlanları Bekleniyor

Üniversite öğrencilerine 3 aylık iş ve 2788 TL ödeme .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl bir program başlatmıştı. Başlatılan programda üniversite öğrencilerine yaz aylarında iş imkanı sunulacağı bildirilmişti. İŞKUR aracılığıyla üniversite öğrencilerine verilecek iş part time olacak ve öğrenciler sadece haftada 3 gün çalışacak.

İlanlar art arda yayımlanıyor. Takip için TIKLAYIN

3 aylık yaz tatili sürecinde yapılacan uygulama ilk kez geçtiğimiz yıl uygulanmıştı. Uygulamada on binlerce öğrenci İŞKUR bünyesindeki Toplum Yararına Çalışma Programlarına katılmış ve 3 ay çalışarak okul harçlığını çıkarmıştı. 

HER SENE OLACAK

Yapılan açıklamada üniversite öğrencileri için her  sene bu programın başlatılacağı ve programa katılan öğrencilere asgari ücret üzeridnen ödeme yapılacağı bildirildi.

KAÇ SAAT ÇALIŞILACAK?

Örenciler yaz aylarında haftada 3 gün çalışacak. Kamu kurumları bünyesinde haftada 3 gün , günde 8 saat çalışacak öğrenciler , 3 ay sonunda işi bırakacak ve okullarına dönecek.

2020 YILINDA VERİLECEK MAAŞ BELLİ OLDU

Öğrencilere ödeme asgari ücret üzerinden yapılacak. 2020 yılı için asgari ücret günlük net yevmiye 77,46 TL 'dir. Öğrenciler 3 ay boyunca haftada 3 gün çalışarak toplamda 2788 TL kazanmış olacak.

BAŞVURU NE ZAMAN?

İlan İŞKUR tarafından duyurulacak. Geçtiğimiz yıl Haziran ayında , okulların kapanmasının ardından başvurular alınmıştı. Bu yıl da Haziran ayının ikinci haftasından sonra sürecin netleşmesi, başvuruların başlaması bekleniyor.

Programa AÖF öğrencileri başvuru yapamıyor. Sadece lisans ön lisans okuyan öğrenciler başvuru yapabilecek.

İLAN GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİİRN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN