Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Türksat 5A 30 Kasım'da Uzaya Fırlatılacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Türksat 5A haberleşme uydusunun 2 Ekim'de teslim alınacağını, 30 Kasım'da ise uzaya fırlatılacağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu: Türksat 5A 30 Kasım'da Uzaya Fırlatılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ile TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Türksat Model Uydu Yarışmasına katıldı.

Burada Türksat 5A uydusuna ilişkin bilgilendirme yapan Adil Karaismailoğlu, "Türksat 5A haberleşme uydumuzu 2 Ekim'de teslim alacağız. Uydumuz 30 Kasım'da uzaya fırlatılacak. Çalışmaları devam ediyor. Peşinden 5B gelecek. Orada da sürprizlerimiz var. Onla ilgili de açıklama yapacağız" ifadelerini kullandı. Sanayi ve Teknoloji Mustafa Varank ise TEKNOFEST'ler ile gençlerin bilim, teknoloji ve uzaya ilgi duymalarının hedfeflendiğiini vurgulayarak, "Bugünkü yarışmamız da aslında öğrencilerin bir uzay sisteminin tasarımından devreye alınmasına kadar bütün aşamalarını deneyimleyebilecekleri bir yarışma. Geçen senelerden farklı olarak bu sene model uyduları belirli bir seviyeye çıkaracaklar, ondan sonra uydular yeryüzüne sağlam bir şekilde ama gerekli veri aktarımı yapacak şekilde inecek. Oldukça başarılı bir yarışma" dedi.