Kiracılara 960 TL Kira Yardımı Verilecek: Başvuru E Devlet'ten Başladı 2020

Devlet , kirasını ödeyemeyen vatandaşlara 960 TL 'ye kadar kira yardımı yapıyor. Başvurular e Devlet kapısı üzerinden alınmaya başladı. Peki kira yardımına kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir? Kira yardımı için başvuru nasıl yapılıyor? Detaylar ve başvuru linki haberimizde. İşte detaylar.

Kiracılara 960 TL Kira Yardımı Verilecek: Başvuru E Devlet'ten Başladı 2020

Son dakika : Devletten vatandaşlara kira yardımı.

Kirada oturan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara kira yardımında bulunduğu , kira yardımı başvurusunun başladığına yer verildi. Biz de kamubulteni.com olarak bu yazımızda devletin vatandaşlara verdiği kira yardımına değindik.

KORONA NEDENİYLE YÜZ BİNLERCE KİŞİ İŞSİZ KALDI

Koronavirüs nedeniyle yüz binlerce kişi işinden oldu. İşyerlerinin kapanması sonrası düşük miktarda para ile geçinmeye çalışan vatandaşlar , kiralarını ödeyemeyecek duruma geldi. Kiralarını ödeyemeyecek duruma gelen vatandaşlar ise devletin kira yardımına başvuru için araştırmalara başladı. 

Kiralarını ödeyemeyecek durumda olan vatandaşlara devlet tarafından çeşitli destekler verilmeye başlandı. Bu dedsteklerden ilki pandemi sosyal yardım ödemesi. İhtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi yardımlar başladı. 1. ve 2. faz destek ödemeleri kapsamında 4 milyondan fazla vatandaşa biner lira destek verilirken , 3. faz destek ödemesinde de biner TL destek ödemesi yapılmaya devam ediliyor. 

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Kira yardımına başvuru yapacak vatandaşların aşağıdaki koşulları sağlaması gerekmektedir. 

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kira yardımı yapacak kişinin düzenli bir işinin olmaması gerekmektedir,

- Vatandaşın sigortalı bir işte çalışmıyor olması  gerekmektedir,

- Gelir testi yapılacak hanenin , toplam gelirinin yoksulluk sınırı altında olması,

- SGK 'dan herhangi bir maaş almıyor olmak (Emeklilik, dul, yetim aylığı vb.)

- Üzerine kayıtlı bir gayrımenkul , araç ya da taşınmaz olmaması,

BAŞVURU E DEVLET KAPISINDAN

Kira yardımı başvurusu e devlet kapısı üzerinden başladı. Hak sahibi ailelere kira yardımı başlığı altında başvuru ekranı , ihtiyaç sahiplerinin erişimine açıldı. 

https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-hak-sahibi-ailelere-kira-yardm-yaplmas-3971

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada KİMLİĞİMİ ŞİMDİ DOĞRULA kısmına tıklayın. Daha sonra TC kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra belirtilen adımları izleyin ve kira yardımına başvuru yapın.

1000 TL VERİLİYOR

Korona sürecinde ihtiyaç sahiplerine 1000 TL nakdi destek sağlanıyor. Başvuru detayları için TIKLAYIN

10 BİN TL KREDİ DESTEĞİ

Korona sürecinde zor günler geçiren vatandaşlara kamu bankaları tarafından 10 bin TL 'ye kadar düşük faizle kredi veriliyor. Kredi detayları ve başvuru şekli için TIKLAYIN