Bir İlde Kısıtlamalar 1 Mart'ta Kalkıyor!

Kabineden çıkan kademeli normalleşme kararının ardından son dakika açıklaması Bartın Valiliği'nden geldi ve kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılacağına yer verildi.

Bir İlde Kısıtlamalar 1 Mart'ta Kalkıyor!

Kısıtlamaların kalkacağı ilk şehirde açıklama geldi.

Kabine sonrası illerin ayrı ayrı kısıtlamaları kaldıracağı kararının çıkmasının ardından Bartın Valisi Sinan Güner'in başkanlığında  İl Pandemi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı ve kademeli normalleşme kararı alındı. 

Alınan karara göre 1 Mart'tan sonra il genelinde okullar açılacak ve 1. 2. 3. 4. 8. ve 12. sınıflar 5 gün okula gidecek. Diğer sınıflar ise ikişerli grupa ayrılacak. İlk grupta olanlar Pazartesi ve Salı, diğer gruptakiler ise Perşembe ve Cuma günü okullara 2 gün gidecek. Çarşamba günleri okullar temizlenecek. 

Kantinlerde masa sandalyeler kaldırılacak ve kalabalık oluşturulmasının önüne geçilecek. Kantinler sadece temel ihtiyaçları satacak. 

Bartın Üniversitesi ise teorik eğitimleri yüz yüze yapacağını açıkladı. Uygulamalı eğitimler ise azami tedbirler sağlandıktan sonra mümkün olan en uygun şartlarda yapılacak. 

Şehir dışından gelecek öğrenciler, KYK yurtlarında ayrı odalarda kalacak. 

65 yaş üstü vatandaşların pazar yerleri kısıtlaması ise 1 Mart'ta kalkacak. 

KAFE VE RESTORANLAR

Kafe, restoran, kahvehane gibi mekanlar ile eve servis yöntemi ile çalışan işletmelerin açılıp açıklamayacağı konusu da Sağlık Bakanlığı'nın iller bazında gerçekleştireceği sınıflandırma sonrası belli olacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA