500 Bin Ücretsiz Tablet Başvuru Şartları Açıklandı: İşte Başvuru Bilgileri ve Tarihi

Son dakika : MEB tarafından dağıtılacak 500 bin tablet için açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında hangi öğrencilere ücretsiz tablet verileceği, dağıtımların nasıl yapılacağına yer verildi. İşte şartlar.

500 Bin Ücretsiz Tablet Başvuru Şartları Açıklandı: İşte Başvuru Bilgileri ve Tarihi

Son dakika : 500 bin tablet başvuru şartları belli oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafındna bir son dakika açıklaması yapıldı ve önümüzdeki hafta 500 bin tablet dağıtrımının başlayacağına yer verildi. Açıklamada tabletlerin ihtiyaç sahibi öğrencilere verileceği , dağıtımların bu şekilde olacağına yer verildi.

12 Ekim günü okullarda ana sınıfı, 1, 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflar derslere başlayacak. Hibrit modeli ile yapılacak eğitmlerde 2 gün okulda diğer günler evde eğitim görülecek. 

Evde görülecek eğitim için tablet ve bilgisayar gerekmektedir. Yüz binlerce öğrenci ise tablet, laptop veya telefonu olmadığı için derslere katılamıyor. 

12 BİNDEN FAZLA MERKEZ

Bakanlık tarafından uzaktan eğitim sürecinde bilgisayar ve internet erişimi konusunda desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için hayata geçirilen EBA Destek Merkezlerinin sayısı Türkiye genelinde 12 bin 238'e ulaştı, önümüzdeki süreçte sayı daha da arttırılacak. 

NASIL DAĞITILACAK?

Tablet ihtiyacı olan öğrenciler tespit edilecek ve 500 bin kişiye tablet verilecek. Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için hazırlanan dağıtım stratejisiyle hareket edilecek ve gelecek haftadan itibaren öğrencilere tablet bilgisayarlar teslim edilmeye başlanacak. 

BAŞVURU ŞARTLARI

Ücretsiz tablet verilecek öğrenciler,  ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi hususlarda resmi veriler üzerinden bir önceliklendirme yapıldı. 

İL MİLLİ EĞİTİM

Cihazların dağıtım süreci, il milli eğitim müdürlüklerince koordine edilecek. Cihazlar, okul yönetimlerince ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Ayrıca yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle hareket edilecek. 

BAŞVURU

Başvuru alınmayacak. İl ve İlçe Milli Eğitimler dağıtımları yapacak. Tablet taleplerinizi il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine iletebilirsiniz.

Belediyelerin tablet başvuru bilgisi için TIKLAYIN

BİM ve A101'den ucuza tablet. Detayları için TIKLAYIN

BAŞVURU DUYURUSU GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN