Ücretsiz Tablet ve Bilgisayar Başvurusu Başladı (Belediyeler, Acun, Tv8, MEB Başvuru Formu)

Birçok belediye ve kuruluş, yüz binlerce çocuğa ücretsiz şekilde tablet ve bilgisayar dağıtmaya , ücretsiz tablet ve bilgisayar için başvuruları almaya başladı. İşte yayımlanan tablet ve bilgisayar duyuruları.

Ücretsiz Tablet ve Bilgisayar Başvurusu Başladı (Belediyeler, Acun, Tv8, MEB Başvuru Formu)

Ücretsiz tablet başvuru dudyuruları yayımlandı. 

Farklı belediyeler , ihtiyaç sahibi öğrencilerin uzaktan eğitime katılabilmesi için tablet seferberliği başlattı. Tablet seferberliğinin başlaması ile birlikte vatandaşlar, nasıl başvuru yapacaklarını araştırmaya başladı. Biz de Kamu Bülteni olarak bu yazımızda tablet başvurusu başlayan belediyeler ve diğer kurumlarla ilgili detaylara yer verdik.

ERDOĞAN AÇIKLADI: 500 BİN TABLET VERİLECEK

CCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında ihtiyaç sahibi 500 bin öğrenciye tablet ve bilgisayar verileceğini söyledi. 

BELEDİYELER BAŞVURULARI ALMAYA BAŞLADI

Farklı illerde belediyeler , yayımladıkları duyurularda ücretsiz tablet dağıtılacağını duyurdu. İşte başvuru alan bazı belediyeler:

ZARA BELEDEİYESİ

"Corona virüs salgını nediyle eğitimin uzaktan yapılması bir çok ihtiyaç sahibi aile ve çocuklarımızı zor duruma soktu, durumu fark eden Başkan Çelik, Askıda Tablet kampanyası kapsamında İlçemizdeki ihtiyaç sahibi çocuklarımıza içinde interneti bulunan tablet hediye edeceğini açıkladı.

"İhtiyaç sahibi aile ve çocuklarımız, Askıda Tablet kampanyasından faydalanabilmek için (0346)8161022 nolu telofon numarasından başvuru yapabilirler."

ARTVİN BELEDİYESİ

ESENLER BELEDİYESİ

Esenler Belediyesi duyurusu şu şekilde:

"Koronavirüs salgını ile birlikte ön plana çıkan dijital uzaktan eğitime katkı sunmak için harekete geçen Esenler Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet kampanyası başlattı."

Başvuru sayfası: https://esenler.bel.tr/10000-tablet/

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Pandeminin ilk aylarında ihtiyacı olanlara bilgisayar ve tablet sağlayabilmek için dayanışma duyurusu yapan ilk belediye ABB olmuştu. Bu çalışması süren ABB ayrıca, Belediyeye bağlı birimlerde bulunan faal bilgisayarları randevu usulü ile öğrencilerin kullanımına açıyor. Başkan Mansur Yavaş’ın Twitter hesabından paylaştığı bilgilere göre, belediyeye bağlı 47 birimde bulunan toplam 869 bilgisayar ihtiyaç sahibi öğrencilere öncelik verilerek randevu ile öğrencilerin hizmetine açılacak. Yavaş, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemize bağlı 47 birimde toplam 869 bilgisayarın yer aldığı ve salgın tedbirlerinin gözetileceği çalışma alanları hazırladık. Pandemiden ekonomisi olumsuz etkilenen ihtiyaç sahiplerimizin evlatlarına öncelik vererek randevu ile hizmete açacağız.”

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), üniversite öğrencilerine verdiği burs desteğinin yanında; ilk ve orta okul ile lise öğrencilerinin yardımına koştu. İhtiyaç sahibi ve uzaktan eğitime ulaşamayan öğrenciler için,

100 bin ilk ve orta öğrenim öğrencisine 300 TL destek
40 bin öğrenciye kırtasiye desteği
30 bin üniversite öğrencisine 3 bin 200 TL’lik destek
Tüm eğitim kurumlarının dezenfekte edilmesi
İstanbul Gönüllüleri ile bilgisayar ve tablet desteği sağlıyor.
İletişim Bilgileri:

E-mail:[email protected]

Telefon: 0 533 031 2464

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, maddi imkansızlıklar içinde eğitim görmeye çalışan tüm çocukların yanında olmayı hedeflediklerini açıklayarak, “İnternete erişemeyen çocuklarımız için 4 GB’lık 20 bin internet paketinden oluşan bir destek sağlayacağız. Tableti, bilgisayarı olmayan çocuklarımız için 2 bin adet tablet dağıtacağız.  Belediye tesisleri eğitim merkezlerine dönüşecek.” bilgisini verdi.

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, “Geleceğimizi Yalnız Bırakmayalım” diyerek ihtiyaç sahibi öğrenciler için bağış kampanyası başlattı. Başlatılan kampanya ile birlikte dayanışmak isteyen vatandaşlardan alınacak bilgisayar, tablet ve televizyonlar uzaktan eğitime erişim sorunu yaşayan öğrenciler ile buluşturulacak.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0 242 444 94 20

Başvuru: 444 9420

ESKİŞEHİR0

Her yıl Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK) çatısı altında binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, uzaktan eğitim ile birlikte derslerinden uzak kalan öğrenciler için de destek çalışması başlattı. Başkan Yılmaz Büyükerşen, ESMEK bünyesinde bulunan sınıfları uzaktan eğitime erişemeyen öğrenciler için kullanacaklarını açıkladı ve belirlenecek 2 bin öğrenciye içinde soru bankası, MEB müfredatına uygun konu anlatımlı video, deneme sınavlarının bulunduğu Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Online Destek Paketi dağıtacaklarını belirtti.

İletişim Bilgileri:

İnternet sitesi: https://esmek.eskisehir.bel.tr/egitimedestek/

Telefon: 0 222 220 76 88 – 0 222 220 76 99

ÇANAKKALE

Çanakkale Belediyesi, uzaktan eğitim sürecinde “Bilgisayarsız çocuk kalmasın” diyerek ihtiyaç sahibi öğrenciler için yardım kampanyası başlattı. Belediye olarak ihtiyaç sahibi öğrenciler ve onlarla dayanışmak isteyen kentliler arasında köprü oluşturan Çanakkale Belediyesi, sıfır veya kullanılmış bilgisayar ve tabletleri Çanakkale’de ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştıracak.

Sosyal Hizmet Destek Müdürlüğü İletişim Bilgileri:

Telefon: 0 286 444 17 17 / 11 26

BOLU BELEDİYESİ

Bolu Belediyesi, “Ne Varsa İyilikte Var” diyerek kampanyayı başlattı. Belediye sözcüsü Rasim Özdemir, “EBA ile birlikte çok sayıda bilgisayar ve tablete ihtiyaç duyuluyor. Bu konuyla ilgili çok sayıda talep var. Biz mümkün olduğunca bunları karşılamaya çalışıyoruz. Ancak yetersiz kaldığımız durumlar da oluyor. O nedenle Bolu halkından da yardım bekliyoruz” diyerek Bolulu yardımseverlere çağrıda bulundu.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0374 444 26 58

KIRŞEHİR BELEDİYESİ

Kırşehir Belediyesi, “İyi bir eğitim bütün çocuklarımızın hakkı” diyerek, uzaktan eğitime ulaşamayan öğrenciler için tablet-bilgisayar yardım kampanyası başlattı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için hediye edilecek bilgisayar ve tabletleri ihtiyaç sahibi öğrenciler ile buluşturacak.

İletişim Bilgileri: 

Telefon: 0 386 214 10 10 / 0 552 450 40 40

BURDUR BELEDİYESİ

Burdur Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için ihtiyaç sahipleri ile dayanışmak isteyenleri buluşturacak “Askıda tablet ve internet” kampanyasını başlattı. Başlatılan kampanya ile ilgili açıklama yapan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, “Belediye olarak biz hiçbir çocuğumuz, eğitim gören gencimiz, ailemiz uzaktan eğitimden mahrum kalmasın, eğitim öğretime ara verilmesin diye tablet ve internet kampanyası başlatalım istedik. Hayırsever hemşerilerimizin, bu kampanyaya katılmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşleri İletişim Bilgileri: 

Telefon: 0248 233 53 90

KADKÖY BELEDİYESİ

İstanbul Kadıköy Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliği için 8 Eylül tarihinde başlattığı bilgisayar destek kampanyası devam ediyor. “Bir Bilgisayar Bir Gelecek” diyerek başlatılan kampanyada şimdiye kadar 63 bilgisayar yardımı yapıldığı açıklandı.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0216 444 55 22

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ

İstanbul Beşiktaş Belediyesi, “Askıda Bilgisayar, Tablet ve Televizyon” kampanyası ile ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaşıyor. Salgın nedeniyle uzaktan eğitime dönülmesi ile birlikte binlerce yurttaşın evinde eğitim için kullanacağı cihaz eksikliğinin gündeme gelmesi ile başlatılan kampanyada şimdiye kadar 195 başvuru yapıldı, 8 bilgisayar, 4 tablet, 3 televizyon bağışı yapıldı.

İletişim Bilgileri:

İnternet adresi / mail: askida.besiktas.bel.tr

KONYAALTI BELEDİYESİ

Antalya Konyaaltı Belediyesi, yüz yüze eğitme başlayan okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine 6 bin adet maske ve hijyen kiti dağıttı. Ayrıca Başkan Semih Esen, muhtarla işbirliği yaparak ihtiyaç sahibi 125 öğrenciye 1 yıllık kırtasiye yardımı yaptıklarını açıkladı.

MURATPAŞA BELEDİYESİ

Antalya Muratpaşa Belediyesi, “Eksikleri birlikte tamamlayalım” çağrısı yaparak tablet yardımı projesi başlattı. Yapılacak tablet yardımlarının uzaktan eğitime erişmede sorun yaşayan öğrencilere dağıtılacağını açıklayan Başkan Ümit Uysal, “Çocuklarımız, Muratpaşa Belediyesi’nin kampanyası ile uzaktan eğitime ve derslerine kolaylıkla erişebilecek” dedi.

İletişim Bilgileri:

İnternet adresi / mail: https://komsumeclisi.com/dayanisma-sistemi

DİDİM BELEDİYESİ

Aydın Didim Belediyesi, “Haydi Didim. Uzaktan Eğitim için el ele, omuz omuza” bağış kampanyası başlattı. Uzaktan eğitime erişmede sıkıntı çeken öğrenciler için başlatılan kampanyada, hediye edilecek olan tablet ve bilgisayarlar öğrencilere ulaştırılacak.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0256 444 81 09

KUŞADASI BELEDİYESİ

Aydın Kuşadası Belediyesi, okul öncesi ve birinci sınıfların yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte okullarda maske ve hijyen kiti dağıtımına başladı. Belediye Başkanı Ömer Günel, okulların maske ihtiyacının bir yıl boyuncu Belediye tarafından karşılanacağını açıkladı. Öte yandan Belediye, 2020-2021 eğitim öğretim yılında 950 öğrenciye 770 bin Türk Lirası maddi destek sağlayacak.

İletişim Bilgileri:

İnternet adresi / mail: https://www.kusadasi.bel.tr/

SAFRANBOLU BELEDİYESİ

Karabük Safranbolu Belediyesi, uzaktan eğitim sürecini takip edemeyen ihtiyaç sahibi öğrencilere tablet dağıtımı yapacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Elif Köse, “Hiçbir çocuğumuzun maddi sıkıntılarından dolayı eğitimden uzak kalmasını istemiyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği kampanyamız ile durum tespiti yapılan öğrencilerimizin en kısa zamanda ihtiyaçlarını karşılayacağız. Gerekli görüşmeler yapılarak İnternet erişiminde de kolaylık sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

AKHİSAR BELEDİYESİ

Manisa Akhisar Belediyesi, “Çocuklarımız için dayanışma vakti” diyerek eğitim seferberliği başlattı. Uzaktan eğitimin başlaması ile birlikte derslerine ulaşamayan ihtiyaç sahibi öğrenciler için tablet ve bilgisayar desteği kampanyası başlatıldı.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0236 444 11 45

ÖDEMİŞ BELEDİYESİ

İzmir Ödemiş Belediyesi, “Elini uzat, uzakta kalmasınlar” diyerek bilgisayar ve tablet kampanyası başlattı. Bağışlanacak bilgisayar ve tabletleri ihtiyaç sahibi öğrenciler ile buluşturacak kampanya için Başkan Mehmet Eriş şu ifadeleri kullandı: “Bir eğitimci olarak bu kampanyayı çok önemsiyorum ve sürekli gündemde tutulması için de çaba sarf edeceğiz.”

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0232 544 20 30 / 0232 545 41 85

SEFERİHİSAR BELEDİYESİ

Seferihisar Belediyesi, uzaktan eğitim döneminde derslerine ulaşamayan ihtiyaç sahibi öğrenciler için destek kampanyası başlattı. “Bir tablet bir gelecek” adı verilen kampanyada toplanacak tabletler ihtiyaç sahibi öğrenciler ile buluşturulacak. Kampanya ile ilgili sosyal medya hesabından çağrı yapan Başkan İsmail Yetişkin şu ifadelere yer verdi:

“Geleceğimiz, çocuklarımız için yardımsever Seferihisar Halkı’na bir çağrım var! Evinde tableti, interneti olmadığı için eğitimden mahrum kalan çocuklarımıza el verelim. Tablet sizden, sınırsız internet belediyeden! İlk bağış 5 tablet ile benden!”

Sosyal İşler Birim İletişim Bilgileri:

Telefon: 0232 444 7 743 / 222-138


EDREMİT BELEDİYESİ

Balıkesir Edremit Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelere kırtasiye yardımı başlattı. İlçedeki 250 ihtiyaç sahibi aileye Anasınıfı, EBA ve Okula Başlangıç paketlerinden oluşan yardım çekleri dağıtımına başlandı.

İZMİT BELEDİYESİ

Kocaeli İzmit Belediyesi, “Eğitime bir destek de siz verin” diyerek kampanyayı başlattı. İhtiyaç sahibi öğrencilere 100 adet tablet, 20 gb internet hizmeti sağlanacak. Bunların yanında kırtasiye desteği de dağıtılacağı açıklandı.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0263 318 00 00 / 22 17

MERKEZEFENDİ

Denizli Merkezefendi Belediyesi, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek amacıyla “İyilik Hareketi” başlattı. Başlatılan projeyle birlikte sıfır veya kullanılabilir durumda olan ikinci el tablet, masaüstü ve dizüstü bilgisayar gibi elektronik eşyaları Merkezefendi’de ikamet eden ihtiyaç sahibi öğrencilere hediye edecek. Başkan Şeniz Doğan, konuyla ilgil şu açıklamayı yaptı: “Öğrencilerimizi, geleceğimiz olan çocuklarımızı düşünerek de ‘İyilik Hareketi’ kapsamında yeni bir proje başlatıyoruz. Uzaktan eğitimde erişim sıkıntısı yaşayan, elinde dijital cihaz bulunmayan Merkezefendili ihtiyaç sahibi öğrencilerimize, hayırsever hemşerilerimizin aracılığı ile tablet ve bilgisayar desteği sağlayacağız.”

İletişim Bilgisi:

İnternet adresi: www.merkezefendi.bel.tr/merkezeli

Telefon: 0258 444 8 662

MARMARİS

Muğla Marmaris Belediyesi, “Uzaktan Eğitime Uzak Kalmasınlar” diyerek kampanyayı başlattı. Kampanya kapsamında belediyeye bağışlanan ikinci el ve sıfır dizüstü bilgisayar ve tabletler, belediyenin ihtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiği öğrencilere ulaştırılacak. Başlatılan kampanya ile ilgili açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Uzaktan eğitim gören hiçbir öğrencimizin eğitimden mahrum kalmasını istemiyoruz. Ailesinin ekonomik durumu nedeniyle sıkıntı yaşayan öğrencilerimize destek olalım istedik” dedi.

İletişim Bilgileri:

Telefon: 0850 888 4848

DİĞER BELEDİYELER

Diğer belediyeler de tablet ve bilgisayar kampanyası başlatıyor. Başvuru yapmak için belediyeye gidebilirsiniz.

DİĞER İLLER İÇİN TABLET DUYURUSU GELDİĞİNDE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN