Taşerona Kadro ve 4/D İşçilerin Maaş Zammı Açıklaması 2020

Kadro alamayan taşeron işçiler ile işçilerin maaş zamları, sosyal mali hakları ve toplu sözleşmeleri için TBMM komisyonunda kritik görüşme yapıldı. Görüşmede açıklamalar art arda geldi. İşte taşeron açıklaması ve son bilgiler.

Taşerona Kadro ve 4/D İşçilerin Maaş Zammı Açıklaması 2020

Taşeronda kadro ve 4/D işçiler için topplu sözleşme açıklaması.

TBMM 'de önceki gün Plan ve Bütçe Komisyonu toplandı. Toplanan komisyonda gündem yeni kanun teklifiydi. İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi 'ni görüşen TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 'nda kadro alamayan taşeron işçiler ile kadro alan ancak sosyal ve mali hakları verilmeyen 4/D'li işçilerin durumu dile getirildi.

275 BİN İŞÇİ KADROYA GEÇMEDİ

Komisyonda konuşan Kani Beko, kadro düzenlemesi sonrası 275 bin işçinin kapsama alınmadığı ve taşeron işçi olarak kaldığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Taşeron işçilerin kadro konusu, olağanüstü hâl dönemi 24 Aralık 2017 tarihinde, resmî gazetede yayınlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle düzenlenmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu verilerin göre 750 bin kamu taşeron işçisi merkezi ve yerel yönetimlerle kadroya alınmış yaklaşık 275 bin işçi kadrosuz kalmıştır. Kamu iktisadi teşekküllerinde yani KİT ve bağlı ortaklıklarında çalışan taşeron işçiler kadroya alınmamıştır."

BELEDİYE İŞÇİLERİ

Belediye işçilerinin mağduriyetlerini dile getiren Beko, "Belediyelerde, il özel idarelerinde ve bağlı kuruluşlarda çalışanlar ise kamu işçisi olarak kadroya alınmamış, bu işçiler belediye şirketlerinde işe alınmışlardır. 696 sayılı Yasa Kanun Hükmünde Kararnameyle işçilere eşit hak ve ücretler sağlanmadığı gibi işçilerin bünyesine geçtikleri kamu idaresi ya da belediye şirketlerindeki toplu iş sözleşmesinden yararlanma da engellenmiştir. İşçilerin önemli bir kısmının geçirildikleri kamu idare ya da belediye şirketlerinin iş kolundaki sendikalara üye olma, mevcut kadrolu işçiler ya da şirket işçileriyle aynı sendika çatısı altında bir araya gelmesine de engel konulmuştur." dedi.

MAAŞ ZAMMI ve TOPLU SÖZLEŞME

İşçilerin maaş zammı meselesine değinen Kani Beko, "696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle işçilere yılda yüzde 4 artı yüzde 4 ücret artışı getirilmiştir. Bu işçilere yüzde 4 artı yüzde 4 ücret verilerek işçi kardeşlerimiz üç yıldan bu yana bu şekilde çalıştırılmıştır. Bu konuda acil olarak bir çözüm üretilmeli, kamuya geçirilen taşeron işçilere 2020 yılı sonunda kesinlikle, ekonomik, demokratik sendikal hak ve özgürlükleri kendilerine verilmelidir."

Siz de aşağıdaki yorum kısmından taşeron ve kamu işçilerinin sorunlarını yazarak sesinizi duyurabilirsiniz.

TAŞERON TOPLU SÖZLEŞME VE MAAŞ ZAMMI SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA