Flaş: Taşeron İşçilerin Korkusu

Kadroya geçmesi ile dertlerin biteceğini düşünen işçiler mağdur edildi. Yüz binlerce taşeron işçi maaş sorunu , işten çıkarılma korkusu yaşıyor. İşte detaylar ve çözüm bekleyen sorunlardan sadece bazıları.

Flaş: Taşeron İşçilerin Korkusu

O taşeron işçilerin korkusu bitmiyor.

450 binden fazla taşeron işçi , 696 sayılı KHK ile kamuya alınmıştı. KHK ile kamuya alınan işçilerin seçim süreci sonrası korkuları arttı. Kamuya alınan işçiler , seçimlerden sorna işten çıkarılma korkusu yaşadı. 

Yasal düzenlemedeki eksiklikler nedeniyle işten çıkarılma korkusu yaşayan işçiler , artı kbu korkuyu yaşamak istemiyor.

Birçok belediyede doğrudan işten çıkarma yerine mobbing uygulamasına maruz kalıyor ve işçiler işten çıkmak zorunda bırakılıyor. Birçok işçi , tayin haklarının olmaması , evinden çok uzakta çalışıyor olması nedeniyle huzursuz olduklarını ifade ediyor. 

Kendilerine yapılan haksızlıkları hukuk yolu ile aramaya çalışan işçiler , ilk iyi haberi geçtiğimiz hafta almıştı. Kadro öncesi alınan yüzdelik dilim için açılan dava işçilerin lehine sonuçlandı ve kadroya geçiş sonrası birçok işçinin maaşının yeniden hesaplanacağı , maaşlara yüzdelik dilimlerin ekleneceğine yer verildi. İlgili haber için tıklayın

MAAŞLAR BELEDİYE SÇEİMLERİNDEN ÖNCE ARTTI SONRA DÜŞTÜ

Samsun Büyükşehir Belediyesi, seçim öncesi belediye işçilerine yüzde 17,65 zam yaptı. zam sonrası seçimlerden zaferle ayrılan  Mustafa Demir, geçtiğimiz hafta işçilerin maaş zamlarını geri çekti. 

Taşeron işçiler bu sayfada >> TIKLA KATIL

TOPLU SÖZLEŞMEDE DE SONUÇ ÇIKMADI

Kamu işçileri için imzalanan toplu sözleşmede de taşeronlar için bir düzenleme çıkmadı. Gerek Hak İş , gerek Türk İş , TİS görüşmeleri öncesi taşeron için ısrarcı olacaklarını , taşeron işçilerin sorunlarını çözmeden masadan kalkmayacaklarını söyledi. Ancak TİS imzalandı ve taşeron işçileri yine mağdur edildi.

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN 

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN