Son Dakika Haberi: Taşeronda Ek Ödeme Müjdesi

Son dakika haberi: Taşeronda maaş hesaplaması için mahkemeden alınan karar sonrası detaylar geldi. Maaş hesaplamasının detayları ve ek ödeme müjdesi geldi. İşte detaylı bilgi.

Son Dakika Haberi: Taşeronda Ek Ödeme Müjdesi

Taşeronda son dakika açıklması.

Kadroya geçen taşeron işçilerin maaş hesabı ile ilgili geçtiğimiz gün emsal bir karara imza atıldı. Karar sonrası maaş hesabının yeniden yapılacağı bildirildi. 

Söz konusu karar, Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçilerin yakından ilgilendiriyor. Hizmet İş tarafından açılan ve olumlu sonuçlanan davada , işçilerin maaşlarının yüzdelik hesaplarının yeniden yapılması üzerinde karar kılındı. Öte yandan eksik yatan ücretler de işçilerin hesaplarına yatacak. 

Sendikanın Hukuk Müşavirliği tarafından , KHK ile kamuya alınan ve asgari ücretin katlarına çalıştırılan işçilerin , yüzdelik katlarının kadroya geçiş sonrası uygulanmamasına karşı kazandığı dava işçiler tarafındna sevinçle karşılandı. 

Ankara 24. İş Mahkemesi 'nde görülen dava 10 Eylül 2019 günü sonuçlandı ve dava kabul edildi. 

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Yerel mahkeme tarafından verilen bu karar sonrası, asgari ücretin fazlasına çalışan işçilerin ücretleri , yeni asgari ücret seviyesine çıkarılacak. Sçzleşmelerde belirlenen yüzdelik fazlaları ise yeni asgari ücrete göre belirlenecek. 

Kamuya geçen işçilerin , asgari ücretin yüzde fazlasına çalışan emekçilerin bu şekilde belirlenen yeni ücretlerine 1 Ocak 2019 'dan sonra YHK kararı ile belirlenen zam uygulanacak. 

İşçi, sözleşmesinde asgari ücretin yüzde 10 fazlasına çalışıyorsa yılbaşında uygulanan yevmiyesi (85.28 TL) brüt asgari ücret yevmiyesinin yüzde 10 fazlası olan 93,80 TL'ye çıkarılacak ve yüzde 4 YHK zammı yapılacak. Bununla birlikte asgari ücretle çalışan ve YHK zammı alan bir işçinin günlük yevmiyesi 97,55 TL olacak. 

Bu hesaplama yüzde 10 fazlasına çalışan işçiler içindir. Yüzde 20, 30 gibi yüzdeliklere göre çalışan işçilerde bu miktar artmaktadır.  

Mahkeme kararına göre yılbaşından bu yana ödenmeyen fark ücretlerinin işçilere ödenmesi gerekmektedir. 

Taşeron işçiler bu adresi takip ediyor >> TIKLA KATIL

TAŞERON HABERLERİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA
Kaynak: Sgk rehberi