Öğrencilere Müjde: 1600 TL Yardım Parası Başvuru Ekranı Açıldı

İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine müjdeli haber son dakikası şeklinde geldi. 1600 TL yardım parası verilecek ve ödemeler resmen başladı. Paranızı PTT'den alabilirsiniz. İşte ayrıntılar...

Öğrencilere Müjde: 1600 TL Yardım Parası Başvuru Ekranı Açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından eğitim giderlerinin yerine getirilmesi ile eğitim hayatının bölünmemesi maksadı ile yeni destek ödemesine başlandığı ilan edildi. 

Aile Bakanlığı tarafından eğitim giderleri için ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine 1600 TL tutarında ödeme yapılacağı ifade edildi. Diğer taraftan 1600 TL tutarındaki öğrenci yardımı için detaylarda paylaşıldı.


Öğrencilere 1600 TL Verilecek

Öğrencilere farklı alanlar tarafından yardım parası verildiği de açıklandı. Tam da bu hususta KYK, kaymakamlıklar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, SGK, Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakıf ile dernekler, ticari kuruluşlar maddi yardımda bulunan iş insanları ile şirketler tarafından çok sayıda öğrenciye nakit yardımları yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra Aile Bakanlığı tarafından öğrencilere yardımı veriliyor. Bu yardım tutarı ise 1600 TL olacak şekilde açıklandı.

Öğrenciye 1600 TL Destek Parası Başvuru Detayları Neler?
Söz konusu bu desteklerden faydalanmak isteyen öğrencilerin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları aracılığı ile müracaat işlemlerini yapacakları belirtildi. Diğer taraftan il meclisine müracaat yapılabileceği de belirtilerek başvuru gerçekleştirecek adaylar, okur parası başvuru dilekçesi ile beraber müracaat işlemlerini yapabilir.