6 Bin TL Maaşla: MSB PERTEM'den Subay Alımı Duyurusu

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada muvazzaf subay alımı başvurularının 25 Ağustos 2019 günü sona ereceğine yer verildi.

6 Bin TL Maaşla: MSB PERTEM'den Subay Alımı Duyurusu

MSB subay alımı.

Milli Savunma Bakanlığı Personel Temin Dairesi Başkanlığı tarafından bir son dakika uyarısı yapıldı. Yayımlanan duyuruda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı subay alımı başvurusunun 25 Ağustos 2019 günü sona ereceğine yer verildi.

Duyuruda başvuru yapmak isteyen adayların 25 Ağustos 2019 saat 23.59 'a kadar müracaatını yapması gerektiğine yer verildi. 

Kadın-erkek diğer subay astsubay adayları bu sayfada >> TIKLA KATIL

SINAV ŞARTI

PERTME 'de yayımlanan duyuruda , başvuru yapacak adaylarda istenen sınav şartı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

Başvuru şartlarını taşıyan 2018 veya 2019 yılları KPSS P3 Lisans Puanı(her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacaktır.) en az 60 olan ve başvuru kılavuzunda istenen yabancı dil sınav notu olan adaylardan kontenjanın en fazla 10 katına kadar aday seçim aşamalarına davet edilecektir. 2017 Yılı KPSS Puanı kabul edilmeyecektir.

Başvuru kılavuzunda yer alan YDS notuna denk yabancı dil sınav notu olan adayların sınav notu belgelerini başvuru ekranında kurs bilgileri alanından yüklemeleri gerekmektedir. Belgelerini sisteme yüklemeyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

NOT ORTALAMASI

Subay alımına başvuru yapacak adayların mezuniyet akademik not ortalamasının 2,75 (4 'lük sistemde) ve üzerinde olması gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Subay alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

  • Türk vatandaşı olmak,
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zamanaşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adlî sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
  • Herhangi bir kadın veya erkek ile nikâhsız olarak birlikte yaşamamak,
  • 01 Ocak 2019 tarihi itibarı ile düzeltilmemiş nüfus kaydına göre; (a) Lisans düzeyinde mezunlar için 27 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1992 ve daha sonraki doğumlular), (b) Lisansüstü eğitimini tamamlamış olanlar için 32 yaşından büyük olmamak (01 Ocak 1987 ve daha sonraki doğumlular).
  • 926 sayılı TSK Personel Kanunu, Fakülte ve Yüksek Okullar Askeri Öğrenci Komutanlıkları ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksek Okullardan Yetişen Subaylara ait Yönetmelikteki diğer şartlara sahip olmak
  • 2018 veya 2019 yılları Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda “KPSS P3 Lisans Puanı (her iki yılda da sınava katılmış olanların en yüksek puanı esas alınacaktır.) en az 60 olanlar,(2017 Yılı KPSS Puanı kabul edilmeyecektir.)
  • Herhangi bir Bakanlık veya kuruluşa karşı mecburi hizmeti olmamak ve kazandığı mesleki sıfatı nedeni ile ileride sınıf değişikliği isteminde bulunmayacağını taahhüt etmek.
  • ÖSYM tarafından yapılan son beş yıl içerisindeki (2015) dahil Yabancı Dil Sınav (YDS, e-YDS) notu mühendis sınıfı müracaatı bulunan adaylar için en az 55 olmak, öğretmen sınıfı müracaatı bulunan adaylar için en az 70 olmak
  • Askerlik hizmetini yapmakta olan yedek subay, kısa dönem erbaş ve erler veya askerlik hizmetinden terhis olanlar (Hakkında “yedek subay olamaz” kararı olanlar başvuramazlar.),
  • Erbaş ve erlerden askerlik hizmeti esnasında veya terhislerini müteakip aşağıda  yer alan en az 4 yıllık fakülte/yüksekokulu bitirenler başvurabileceklerdir.

MEZUNİYET ŞARTI

Başvuru kılavuzuna gitmek için TIKLAYIN

BAŞVURULAR İNTERNET ÜZERİNDEN

İlana başvurular aşağıdaki link üzerinden 25 Ağustos 2019 tarihine kadar yapılacak.

Başvuru ekranı için tıklayın

ASKER POLİS PÖH MEMUR PERSONEL ALIMLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN

Android için >>>> TIKLAYIN