Yeni Dönem Başlamıştı! MSB Jandarma Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Er Alımlarında Öncelikli Olacaklar!

Yeni askerlik sisteminin hayata geçmesinin ardından profesyonel ordu için adımlar bir bir atılıyor. Geçtiğimiz aylarda hayata geçen yeni askerlik sistemi bir çok yeniliği beraberinde getirirken, TSK ve İçişleri Bakanlığı'nın askeri personel alımlarında da yenilikleri beraberinde getireceği sinyalini vermişti. Yapılan düzenlemelerle birlikte askerlik süresi kısalırken, askerliğini 12 ay yapmak isteyenlere maaş bağlanması, bedelli askerliğin kalıcı olması, yedek astsubaylık da beraberinde gelmişti. Asker

Yeni Dönem Başlamıştı! MSB Jandarma Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Er Alımlarında Öncelikli Olacaklar!

Yeni Dönem Başlamıştı! Uzman Erbaş ve Sözleşmeli Er Alımlarında Öncelikli Olacaklar! 

Yeni askerlik sisteminin hayata geçmesinin ardından profesyonel ordu için adımlar bir bir atılıyor. Geçtiğimiz aylarda hayata geçen yeni askerlik sistemi bir çok yeniliği beraberinde getirirken, TSK ve İçişleri Bakanlığı'nın askeri personel alımlarında da yenilikleri beraberinde getireceği sinyalini vermişti. Yapılan düzenlemelerle birlikte askerlik süresi kısalırken, askerliğini 12 ay yapmak isteyenlere maaş bağlanması, bedelli askerliğin kalıcı olması, yedek astsubaylık da beraberinde gelmişti. Askerliğini 12 ay yapan er ve erbaşlara ise personel alımlarında öncelik tanınacağı açıkca vurgulanmıştı. Bundan böyle yeni askeri personel alımlarında , askerlik hizmetini 12 ay yapan ve bu süreçte TSK'da ya da İçişleri Bakanlığı'nda görev almak isteyen gençlere sınavlara ilave puan verilecek. 

Siz Ne Düşünüyorsunuz?

Yeni askerlik sisteminde askerliğini 12 ay yapanlara personel alımlarında öncelik tanınması hakkındaki düşüncelerinizi Kamu Bülteni'nin sosyal medya hesapları aracılığıyla bizlerle paylaşabilir, haber olmasını istediğiniz konuları Twitter'dan bize yazabilirsiniz. Twitter'dan bize ulaşmak için tıklayın.

Jandarma Genel Komutanlığı'nda Profesyonelleşme Süreci Tam Gaz 

İçişleri Bakanlığı Jandarma genel komutanlığının profesyonelleşme süreci geçtiğimiz senelerde başlamış, personel alımlarına hız verilmişti. Önümüzdeki dönemde de Jandarma'ya uzman çavuş, sözleşmeli er , sivil memur alımlarının yanı sıra dış kaynaktan astsubay ve subay alımları yapılacağı belirtiliyor. 

MSB'nin Personel Alımı Duyuruları Personel Temin Sayfasından Takip Edilebiliyor

Milli Savunma Bakanlığı Kara , Deniz , Hava Kuvvetleri Komutanlığının sözleşmeli er, erbaş, astsubay, subay alımı duyuruları Personel Genel Müdürlüğü Personel Temin Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasından takip edilebiliyor. Adaylar buradan başvuru kılavuzlarına erişim sağlayabildiği gibi, ilanlar yayımlandıkça başvuru işlemlerini de internet üzerinden kolaylıkla yapabiliyorlar. Yeni duyurular yayımlandıkça siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmayı sürdüreceğiz. Son dakika duyurularını takip etmek , diğer adaylarla bilgi alışverişinde bulunmak için yeni sayfaya katılım isteği gönderebilirsiniz. Katılım isteği için TIKLAYIN.