Yargıtay Kamu Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı (Zabıt Katibi-Hizmetli-Teknisyen)

Yargıtay sözleşmeli kamu personeli alımı başvuru ekranı açıldı. En az lise mezunu zabıt katibi, hizmetli ve teknisyen alımı için başvuru detayları ile başvuru linki haberimizde.

Yargıtay Kamu Personel Alımı Başvuru Ekranı Açıldı (Zabıt Katibi-Hizmetli-Teknisyen)

Yargıtay personel alımı başvurur ekranı açıldı.

Yargıtay Başkanlığı tarafından bir duyuru yayımlandı. Yayımlanan duyuruda en az lise mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. KPSS puanı ile yapılacak kamu personeli alımı için başvurular internet üzerinden başladı.

Duyuruda alınacak adayların zabıt katibi, sıhhi tesisatçı, hizmetli, elektrik teknisyeni, Asansör Teknisyeni, Soğutma ve İklimlendirme Teknisyeni ile Mobilya Teknisyeni kadrolarında istihdam edileceğine yer verildi.

İşte kadro dağılımı ve mezuniyet şartı ile istenen KPSS puan türü.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

- 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlara haiz bulunmak.

- Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

- Sözleşmeli Zabıt Katibi, Sözleşmeli Destek Personeli(Hizmetli) ve Sözleşmeli Teknisyen (Sıhhi Tesisat, Elektrik, Asansör, Soğutma ve İklimlendirme, Mobilya ve Dekorasyon ) pozisyonları için; Başvurunun son günü olan 13/12/2019 tarihi itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak. (Doğum tarihi 13/12/1984 ve sonrası olanlar müracaat edebilir.)

- 2018 yılı KPSS (B grubu) sınavına girmiş olmak ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden, önlisans mezunları için KPSSP93 puan türünden, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak.

- Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

- Kamu Kurum ve Kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak çalışmakta iken, son bir yıl içerisinde hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etme sebebiyle herhangi bir Kurumca sözleşmesi feshedilmemiş olmak,

- Sözleşme dönemi içerisinde 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmesini tek taraflı feshetmiş olanlar, fesih tarihinden itibaren bir yıldan önce tekrar sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilemezler.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

İlana başvuracaklarda aranan özel şartlar şu şekilde;

ZABIT KATİBİ

- Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet önlisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise veya dengi okulların ticaret veya bilgisayar bölümlerinden mezun olmak.(Bu maddede sayılan öğretim kurumlarından mezun olanlardan daktilo veya bilgisayar sertifikası istenmeyecektir.)

- Yukarıda sayılanlar dışında, en az lise veya dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Millî Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurum ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo veya bilgisayar sertifikasına sahip olmak veya örgün eğitim sırasında bilgisayar eğitimi aldığını ve bu dersten başarılı olduğunu belgelemek. (Bu belgeler başvuru tarihleri (09/12/2019 - 13/12/2019) arasında Başkanlığımıza elden teslim edilecek veya 03124160290 nolu fakx’a gönderilecektir. Bu tarihler arasında belgesini göndermeyenlerin başvuruları  kabul edilmeyecektir.)

HİZMETLİ

- KPSS puanları esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday çağrılacaktır. Son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

TEKNİSYEN

Sıhhi Tesisat ; Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Yapı Tesisat Sistemleri dalından mezun olmak,

Soğutma ve İklimlendirme ; Meslek Liselerinin Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanının Soğutma Sistemleri ve İklimlendirme Sistemleri dallarından mezun olmak,

Elektrik ; Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü, Endüstriyel Bakım Onarım dallarından mezun olmak,

Asansör ; Meslek Liselerinin Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanının Elektromekanik Taşıyıcılar Bakım Onarım dalından mezun olmak.

Mobilya ; Meslek Liselerinin Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanının İç Mekan ve Mobilya Teknolojisi dalından mezun olmak.

Adayların KPSS puanları dikkate alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen pozisyon için, pozisyon sayısının 10 katı aday uygulama sınavına çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sınava kabul edilecektir.

BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Yargıtay personel alımı başvurusu internet üzerinden başladı. İlana başvuru yapmak isteyen adayların aşağıdaki linke gitmesi ve başvurusunu internet üzerinden yapması gerekmektedir.

https://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu

Yukarıdaki linke tıklayın. Açılan sayfada kimlik numaranız ve e devlet şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza başvurunuz bulunmamaktadır yazısı çıkacak. Bu ekranda sağ üstte bulunan yeni başvuru kısmını tıklayın. ve başvurunuzu yapın.

BAŞVURU SONUÇLARI VE YENİ KAMU İŞ İLANLARI İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN >

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN