Üniversite Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu Devlet Memuru Alımı Yapıyor

Resmi Gazete'de yayımlanan alım ilanına göre Tarsus Üniversitesi Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu olan kişiler arasında farklı mesleklerden devlet memuru alımı yapıyor. İşte detaylar..

Üniversite Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu Devlet Memuru Alımı Yapıyor

Üniversite Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu Devlet Memuru Alımı Yapıyor

Devlet Üniversiteleri memur alımlarına devam ediyor. Son olara resmi gazete'de yayımlanan alım ilanına göre  Tarsus Üniversitesi Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu olan kişiler arasında farklı mesleklerden devlet memuru alımı yapıyor.

Hangi mesleklerden alım olacak ?

Yayınlanan ilana göre Büro Personeli, Tekniker, Mühendis, Mimar ve Teknisyen mesleklerinden alım olacak. 

Kadrolar aşağıdaki gibidir

  • Büro Personeli - 3 Kişi - Lisans
  • Mühendis - 1 Kişi - Lisans 
  • Mimar- 1 Kişi - Lisans 
  • Tekniker - 1 Kişi - önlisans 
  • Teknisyen - 1 Kişi - Lise

Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak ? 

Başvurular 20 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında  e-Devlet Kapısı üzerinden “Tarsus Üniversitesi - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım” hizmeti veya “Kariyer Kapısı” https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır.

Başvuru yapacak adaylarda yukarıdaki tabloda belirtilen özel şartlarla birlikte aşağıda belirtilen genel ve özel şartlar aranır.

1. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak.

2. Başvuran adaylardan lisans mezunları için 2020 KPSS(B) grubu KPSSP3 puanı, önlisans mezunları için 2020 KPSS(B) grubu KPSSP93 puanı, ortaöğretim (Lise ve Meslek Lisesi ) mezunları için 2020 KPSS(B) grubu KPSSP94 puanı esas alınacaktır. Başvuracak adayların 2020 yılı KPSS(B) grubu sınavından ilgili puan türünden en az 65 puan almış olmaları gerekmektedir. Belirtilen puan türünden farklı puan türünden veya ilgili puan türünde 65 puanın altında puanla yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

3. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4. maddesinin (B) fıkrasına 5917 sayılı Kanunun 47.maddesinin 5.fıkrası (a/2) bendi ile eklenen “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hüküm uyarınca tek taraflı sözleşmesini fesih edenlerin 1 yıl geçmedikçe atamaları yapılmayacaktır. Bu durumda olanların yerleştirmeye hak kazansalar bile atamaları yapılmaz.

4. Haklarında yaptırılacak olan arşiv araştırması olumlu sonuçlanmış olmak.

5. Yurt dışındaki veya yurt içindeki öğretim kurumlarından mezun olup bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların denklik gösterir belgelerini Kariyer Kapısına yapılan başvurusu sırasında “Diğer Belgeleriniz” aşaması altında bulunan “Denklik Belgesi” alanına ilgili dokümanı mutlaka yüklemeleri gerekmektedi

Tarsus Üniversitesi Devlet Memuru alımı ilanı detaylarına ulaşmak için TIKLAYIN