TSE Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu 61 Kamu Personeli Alımı Yapacak

Türk Standardları Enstitüsü yayımladığı ilan ile birlikte Merkez ve Taşra Teşkilatında farklı mesleklerde istihdam etmek üzere 61 kamu personeli alımı yapacak. İşte kadro dağılımı ve başvuru şartları..

TSE Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu 61 Kamu Personeli Alımı Yapacak

TSE Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu 61 Kamu Personeli Alımı Yapacak

Kamu kariyet platformu üzerinden yayımlanan alım ilanına göre Türk Standardları Enstitüsü - TSE yayımladığı ilan ile birlikte Merkez ve Taşra Teşkilatında farklı mesleklerde istihdam etmek üzere 61 kamu personeli alımı yapacak.

Kadro dağılımı aşağıdaki gibi olacak

  • 32 Mühendis
  • 2 Tekniker
  •  8 Memur
  • 1 Koruma ve Güvenlik Görevlisi
  • 18 Odacı (Hizmetli) 

Başvuru tarihleri aşağıdaki gibidir

Adaylar başvurularını Kariyer Kapısı ve Türk Standartları Enstitüsü (http://www.tse.org.tr) web sitesi Duyurular bölümünde alım ilanının yayınlanmasını müteakip, eDevlet üzerinden Türk Standartları Enstitüsü - Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresi üzerinden e-devlet şifresiyle giriş yaparak başvuruda istenilen belgeleri de sisteme yüklemek suretiyle 28/09/2022 – 12/10/2022 tarihleri arasında 23:59:59’a kadar yapabilecektir.

Başvuru şartları aşağıdaki gibidir

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinde sayılan genel şartları taşımak.
  • Tabloda belirtilen öğrenim programlarından mezun olmak. (Yükseköğretim Kurulunca tabloda yer alan bölüm mezunları ile eşdeğer haklara sahip olduğuna karar verilen yurt içindeki yükseköğretim kurumları ile denklik belgesi verilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar da diğer koşulları taşımaları ve başvuru esnasında gerekli belgeleri ibraz etmeleri kaydıyla müracaat edebileceklerdir.)
  • 01.01.2022 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1987 ve daha sonra doğmuş olanlar.)
  • Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelemiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • Tablonun 3 no.lu kısmındaki Mühendis kadrosu için Uluslararası Kaynak personeli belgelendirme programları dahilinde Kaynak Mühendisliği Diploması/Sertifikası sahibi olanlar (International Institute of Welding Kaynak Mühendisliği Diploma/Sertifika) ve son başvuru tarihi itibarıyla Kaynak Mühendisliği Diploması/Sertifikası almaya hak kazanmış olanlar tercih sebebi olarak değerlendirilecektir.
  • Mühendis kadrolarına yapılacak başvurularda, son müracaat tarihi itibarıyla son 5 (beş) yıl içerisinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/e-YDS)’ndan en az C seviyesi puana (en az 70 ve üzeri puan) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olmak

TSE Lise, Önlisans ve Lisans Mezunu 61 Kamu Personeli Alımı ilanının detaylarına ulaşmak için TIKLAYIN