Tarım ve Orman Bakanlığı 182 Büro Personeli Alımı Yapıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS-2022/8 yerleştirme işlemlerinde 182 büro personeli alımı yapılacak. Peki kimler bu kadroya başvuru yapabilir, başvuru şartları neler?

Tarım ve Orman Bakanlığı 182 Büro Personeli Alımı Yapıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde başvurusu yapılacağı duyurulan 1.800 kamu personeli alımı için büro personeli kadrosuna 182 kamu personeli alımı yapılacak. Lisans mezunlarının başvuru yapacağı bu kadrolar için Türkiye geneli kadro dağılımı yapıldı. İşte şartlar.

Başvuru Tarihi ve Şekli

2 Haziran 2022 tarihi itibariyle başlayan başvurular 9 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. Adaylar başvurularını bu tarihler arasında ÖSYM aday işlemleri sistemi üzerinden tercihlerini doldurarak yapabilecektir. Bunun içinde 30 TL tercih ücreti yatırmak gerekiyor.

KPSS Şartı

Başvuru yapan adaylar için 2020 KPSS puan şartı bulunuyor. Sadece lisans mezunlarının başvuru yapabileceği bu kadrolar için KPSS  P3 puan türünden en az 50 ve üzeri almak gerekiyor. Başvurular için mülakat yada yazılı sınav şartı bulunmuyor. Puanı yüksek olandan atama yapılmaya başlanacak.

Başvuru Genel Şartları

  • Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarılanlar başvurup yerleşse bile atamaları yapılmayacaktır.
  • Emekli ve yaşlılık maaşı almıyor olmak
  • Güvenlik ve arşiv soruşturması olumlu olmak

Kadro Dağılımı

Nitelikler