Tarım Bakanlığı 2513 Personel Alımı En Az Lise Mezunlarından Olacak-İşte Başvuru Şartları

Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılı sözleşmeli kamu personeli alımı açıklaması geldi. Tarım Bakanı, personel alımında mezuniyet şartı hakkında bilgi verdi. İşte personel alımı başvuru detayları ve kadro dağılımı.

Tarım Bakanlığı 2513 Personel Alımı En Az Lise Mezunlarından Olacak-İşte Başvuru Şartları

Tarım Bakanlığı 2 bin 153 kamu personeli alımı en az lise mezunu adaylar arasından olacak.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli bir açıklamada bulundu. Geçtiğimiz gün açıklama yapan Bakan Pakdemirli, personel alımı kadro dağılımını da verdi.

İLANA BAŞVURACAKLAR bu sayfada: Bilgi alış verişi için   TIKLA KATIL

HANGİ KADROLARA ALIM OLACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılı sözleşmeli kamu personeli alımında kadro dağılımına dair bilgi veren  Bakan Pakdemirli, kadroların şu şekilde olacağını belirtti:

Bin 163 mühendis,

11 sağlık teknikeri,

50 teknisyen,

139 tekniker

790 veteriner hekim

ALIM, EN AZ LİSE MEZUNLARI ARASINDAN OLACAK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yaptığı açıklamada, personel alımının en az lise mezunu adaylar arasından olacağını söyledi. KPSS puanı ile yapılacak personel alımında mezuniyet şartı ile ilgili Bakan Pakdemirli şunları söyledi:

"Mühendis kadrosu için yükseköğretim kurumlarının ilgili birimlerinden mezun olmak şartı aranırken, sağlık teknikeri için yükseköğretim kurumlarının en az ön lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. 50 kişilik teknisyen kadrosu için en az ortaöğretim dengi mesleki teknik öğrenim şartı aranırken, tekniker kadrosu için ise en az ön lisans mesleki teknik öğrenime sahip olmak gerekiyor. Veteriner Fakültelerinden mezun olanlar ise 790 kişinin alınacağı veterinerlik kadrosu için başvuruda bulunabilecek."

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Tarım Bakanlığı kamu personeli alımı başvuru genel şartları şu şekilde:

- Türk vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

-  TCK 'nın n 53'üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,

-  Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

-  Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

İLAN GELDİĞİ ANDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN