SGK Yayımlanan İlana Kamuya Sözleşmeli Personel Alımı İçin İlan Yayımladı Başvurular Başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 2021 veya 2022 KPSS ile başvurularını kabul edeceği 30 müfettiş yardımcısı alımı için başvurular başladı.

SGK Yayımlanan İlana Kamuya Sözleşmeli Personel Alımı İçin İlan Yayımladı Başvurular Başladı

SGK, lisans mezunu adaylar arasından 30 sözleşmeli müfettiş yardımcısı alımı yapacağını duyurdu. Başvuruların bugün başladığı ilanda şartlar ve detaylar belli oldu. Başvurusu kabul edilen adaylar giriş sınavına alınacak.

KPSS Şartı Var Mı?

SGK personel alımı için 2021 veya 2022 KPSS’ye girmiş olmak ve KPSS P48 puan türünden 80 ve üzeri puan almak gerekiyor.

Hangi Bölüm Mezunları Başvurabilir?

Başvuru yapabilmek için en az 4 yıllık eğitim veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadî ve idarî bilimler, tıp, diş hekimliği, eczacılık fakültelerinden veya sosyal hizmetler, sağlık idaresi veya sağlık yönetimi, matematik, istatistik, aktüerya, bankacılık, sigortacılık, işletme mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği bölümlerinden birinden mezun olmak veya bunlara denkliği YÖK tarafından kabul edilen kurumlardan mezun olmak.

SGK Personel Alımı Yaş Şartı

Başvuru yapacak adayların 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması gerekiyor.

Başvuru Genel Şartları

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde yazılı nitelikleri taşımak

- Adayların; müfettişlik karakter, çalışma anlayışı ve etik kurallarına haiz bulunması, sağlık durumunun yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarında seyahat etmeye elverişli olması gerekir.

Giriş Sınavı

Giriş sınavı iki aşamalı olacak. Yazılı sınavdan başarılı olan adaylar daha sonra sözlü sınava alınacak. Yazılı sınav 4-5 Mart 2023 tarihlerinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Ziyabey Cad. No:6 Balgat/ANKARA adresinde yapılacak.

Başvuru Tarihi ve Şekli

Sınava katılmak isteyen adaylar başvurularını 19-30 Aralık 2022 tarihleri arasında e-Devlet kapısı üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı (isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden yapacaktır.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /